Borderrand

Hoogwaardige Borderrand voor veeleisende amateurtuiniers

Een weelderig, groen gazon is de wens van veel amateurtuiniers. Een passende graskant kan een beslissende rol spelen bij de visuele afscheiding van het gazon van de rest van de tuin. Het is dan ook een onmisbaar instrument voor tuinontwerp.

Gazonranden zijn verkrijgbaar in tal van verschillende materialen. U kunt bij de aankoop van uw Borderrand onder meer kiezen tussen cortenstaal, aluminium en roestvrij staal.

U hebt dus de vrije hand bij het ontwerp van uw graskant en kunt precies die graskant kiezen die aan uw verwachtingen voldoet. Zolang u let op een goede kwaliteit, kunt u in principe niet fout gaan met uw beslissing.

Waarom het loont om een graskant te installeren

Een graskant heeft een aantal voordelen. In de eerste plaats zijn ze een eenvoudig maar doeltreffend designelement waarmee u uw tuin kunt verfraaien.

Door een bijpassende graskant te installeren , kunt u uw gazon visueel scheiden van tuinpaden en bloembedden. Aangezien Borderrand verkrijgbaar zijn in een groot aantal varianten, kunt u altijd het model kiezen dat het beste bij uw tuin past.

Naast dit heeft een graskant ook een praktisch nut. Omdat het er onder meer voor zorgt dat grassen zich niet gemakkelijk in aangrenzende bloemperken kunnen verspreiden. Bovendien vergemakkelijkt een graskant het maaien aan de randen en kan hij ook helpen om eventuele groei van plantenwortels in te dammen.

Gazonranden in verschillende uitvoeringen

Wanneer u besluit om een graskant aan te leggen , zult u snel ontdekken dat de keuze aan verschillende materialen groot is. Daarom is het belangrijk om eerst een beslissing te nemen en de juiste graskant voor uw eigen tuin te kiezen.

Laat u daarbij rustig even plannen en neem op uw gemak een kijkje in ons uitgebreide assortiment. Een graskant is immers niet iets dat u elk jaar opnieuw wilt aanleggen. Door van meet af aan de juiste materialen voor uw tuin te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat het eindresultaat precies is wat u wilt.

Metalen, aluminium en stalen Borderrand

Metalen, aluminium en stalen Borderrand zijn bijzonder gebruikelijk in tuinen. Ze zijn gemakkelijk te installeren en zijn meestal gemaakt van weerbestendige materialen.

Metalen Borderrand kunnen bovendien scoren bij flexibele toepassingen en kunnen niet alleen worden gebruikt als begrenzing van het gazon, maar bijvoorbeeld ook als rand voor bloemperken of bomen.

Robuuste roestvrijstalen Borderrand

Roestvrij roestvrij staal staat bekend als zeer robuust en duurzaam. Het is daarom ideaal om te worden gebruikt als graskant. Roestvast stalen Borderrand zijn de perfecte keuze als u waarde hecht aan een moderne uitstraling en hoge stabiliteit.

Zolang de beschermlaag van roestvast staal niet wordt beschadigd, kunnen Borderrand van dit materiaal praktisch niet corroderen. Daardoor zijn ze uiterst weerbestendig en ongevoelig voor het zure milieu van de bodem.

Tegelijkertijd kunnen, afhankelijk van het model, Borderrand van roestvrij staal ondanks hun robuustheid zeer flexibel worden gelegd. Daarom kunt u ze zeker gebruiken, zelfs als u een ronde gazonrand nodig hebt of de rondingen van een tuinpad moet volgen.

Unieke gazonranden van cortenstaal

Cortenstaal is een duurzaam constructiestaal dat erg populair is vanwege zijn typische roestuitstraling. Door de roest aan het oppervlak krijgt een graskant van cortenstaal een heel bijzondere uitstraling, die de indruk wekt dat het materiaal al heel oud is.

Omdat cortenstaal slechts oppervlakkig corrodeert, hoeft u zich geen zorgen te maken over de levensduur van uw graskant. Het materiaal is uiterst stabiel en wordt onder meer ook gebruikt voor de bekleding van gevels van huizen.

Gazonranden van cortenstaal zijn een perfecte keuze als u duurzaamheid en een buitengewone uitstraling vakkundig wilt combineren. Dankzij het robuuste materiaal kunt u er zeker van zijn dat uw Borderrand goed bestand zijn tegen milieu-invloeden en binnen afzienbare tijd niet vervangen hoeven te worden.

Aluminium Borderrand

Aluminium is een licht metaal dat op talloze gebieden wordt gebruikt, van aluminiumfolie tot autocarrosserieën en de bouw van kleine schepen. Aluminium is onder andere ook zeer geschikt voor de productie van Borderrand.

Borderrand van aluminium worden gekenmerkt door hun lage gewicht. Dit zorgt ervoor dat ze zonder problemen kunnen worden gelegd, zelfs zonder een tweede persoon. Afgezien daarvan worden zij gekenmerkt door een moderne look. In tegenstelling tot cortenstaal corrodeert aluminium normaal niet.

Hoewel aluminium vrij sterk is, is het niet zo veerkrachtig als bijvoorbeeld roestvrij staal. Met dit feit moet beslist rekening worden gehouden bij de planning. Voor bijzonder drukke tuinen is een aluminium graskant daarom slechts in beperkte mate geschikt.

Lage Borderrand van kunststof

Uitzonderlijk hoeft uw graskant niet per se van metaal te zijn. In plaats daarvan kunt u ook kiezen voor een graskant van kunststof. In vergelijking met materialen als aluminium of cortenstaal is kunststof meestal veel goedkoper.

Het materiaal is echter weerbestendig, zodat een lange levensduur meestal probleemloos is gegarandeerd. Omdat bij de productie van kunststof Borderrand vaak gerecycled materiaal wordt gebruikt, is aan het gebruik van deze variant meestal geen onnodige milieubelasting verbonden.

Kunststof Borderrand zijn verkrijgbaar in talloze uitvoeringen. Kies bijvoorbeeld voor praktische werfgoederen die u in een handomdraai kunt leggen. Daarnaast worden Borderrand van kunststof ook aangeboden in steenoptiek, zodat u ook met een klein budget een vrije keuze hebt in uw tuinontwerp.

In principe kan een graskant van kunststof wat duurzaamheid betreft gemakkelijk concurreren met aluminium of roestvrij staal. U moet er echter rekening mee houden dat de belastbaarheid van kunststof aanzienlijk lager is.

Bijzonder praktisch: Borderrand als band

Naast losse elementen die in elkaar worden geschoven om de benodigde lengte te verkrijgen, zijn Borderrand ook verkrijgbaar als band. Een Borderrandband is bijzonder gemakkelijk te leggen. Dit komt omdat het eenvoudig moet worden uitgerold en op de gewenste lengte gesneden voordat het in de grond wordt gelegd.

Gazonrandstroken zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit aluminium, cortenstaal of zelfs kunststof voor zo'n graskant.

Dit zorgt ervoor dat uw Borderrandlint precies overeenkomt met uw ideeën en dat de graskant die u in een paar stappen legt, perfect past in het totaalbeeld van uw tuin.

Robuust en individueel: Borderrand van steen

Als u de voorkeur geeft aan meer natuurlijk ogende materialen bij het ontwerpen van uw tuin, kunt u ook verschillende stenen gebruiken voor uw Borderrand in plaats van plastic en metaal.

In dit geval hebt u ook tal van opties om uit te kiezen. Zo zijn bijvoorbeeld graniet, travertijn, zandsteen en kalksteen bijzonder populaire materialen voor tuinontwerp. Bovendien kunt u naast natuurstenen ook wandtegels of dakpannen gebruiken en daarmee een unieke gazonrand creëren.

Doordat de meeste stenen zeer robuust en weerbestendig zijn, hoeft u zich normaal geen zorgen te maken over de levensduur van uw gazonrand van natuursteen. U moet er echter rekening mee houden dat het leggen van een stenen graskant relatief bewerkelijk is en soms wat extra werk met zich meebrengt.

Maar als u bereid bent dat op zich te nemen, zult u zeker meer dan tevreden zijn met het resultaat. Met stenen kunt u immers een bijzonder individueel ontwerp voor uw Borderrand maken, dat in geen enkele andere tuin te vinden is.

Geschapen voor de eeuwigheid: Borderrand van beton

Beton is bijzonder ongevoelig voor invloeden van buitenaf. Dit maakt het een uitstekend materiaal als u waarde hecht aan veerkracht en duurzaamheid in uw gazonranden. Betonnen Borderrand hebben geen speciaal onderhoud nodig. Ze hoeven niet te worden geverfd of anderszins te worden behandeld.

Tegelijkertijd wordt beton gekenmerkt door zijn enorme flexibiliteit en een grote keuze aan verschillende kleuren. U kunt kiezen uit tal van verschillende vormen voor uw gazonrand en zo zowel bochten als rechte lijnen voorzien van een robuuste rand.

Bedenk echter wel voordat u tot aanschaf overgaat dat een betonnen gazonrand lang niet zo eenvoudig te installeren is als een lichtgewicht metalen of kunststof Borderrandstrook. Dat gezegd hebbende, beton is niet geschikt voor elke tuin. Het kan dus zijn dat u met een andere variant de betere keuze maakt.

Gazonranden bieden diverse ontwerpmogelijkheden

Gazonranden blijken zeer veelzijdig te zijn en kunnen dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwerp van uw tuin. Dit komt niet alleen door de vele verschillende uitvoeringen en materialen, maar ook omdat een gazonrand niet alleen geschikt is als omranding van het gazon.

Daarnaast kunt u gazonranden bijvoorbeeld ook gebruiken als perkrand en uw bloemperken op deze manier visueel verfraaien. Ook bomen en tuinpaden kunnen perfect in scène worden gezet met een bijpassende gazonrand.

Er zijn dus praktisch geen grenzen aan uw creativiteit. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat u enthousiast zult zijn over het visuele effect van uw gazonranden en ze in de toekomst niet meer in uw tuin wilt missen.

Tuinpaden met behulp van een gazonrand

Tuinpaden maken natuurlijk deel uit van elke tuin. Met een graskant kunt u uw paden bijzonder gemakkelijk aanleggen. Zelfs bochten zijn geen probleem.

U hoeft zich niet te beperken tot een rechte baan, maar kunt uw tuinpad naar eigen wens plannen en uitvoeren. De aanleg van een graskant helpt u om het pad van uw gazon duidelijk af te bakenen, zodat het visueel perfect geaccentueerd wordt.

De keuze van het materiaal bepaalt u natuurlijk helemaal zelf. Afhankelijk van de geplande loop van het pad, kunt u kiezen uit een groot aantal oplossingen. Als uw pad echter in gebogen lijnen door de tuin moet lopen, hebt u een graskant nodig die u de mate van flexibiliteit biedt die daarvoor nodig is.

Ook in dit geval hoeft het echter niet noodzakelijk een graskantstrook van metaal of kunststof te zijn. Als alternatief kan uw graskant ook van stenen worden gemaakt. Het zou voor u dus niet moeilijk moeten zijn om voor uw gazonrand als afbakening van het tuinpad een materiaal te vinden dat aan uw eisen voldoet.

Voordat u met de werkzaamheden begint , raden wij u aan een schets te maken van uw tuinpad en het verloop ervan nauwkeurig op te meten en te markeren. Zo weet u op voorhand waar het gazon moet worden verwijderd en de grond moet worden afgevoerd.

Normaal volstaat een spade voor dit doel. U zult echter heel wat grond moeten verwijderen, zelfs als de tuinpaden smal zijn. De hoeveelheid werk die hiermee gemoeid is, is dan ook meestal vrij groot.

Nadat u de grond hebt verwijderd, kunt u de Borderrand aan de rand van het pad zetten en de grond weer aanvullen. Nu is het tijd om het tuinpad af te maken. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld grind. Grind is niet alleen bijzonder snel om uw nieuwe tuinpad in te vullen. Het is ook verkrijgbaar in talloze verschillende maten en kleuren.

Wat onderscheidt een goede gazonrand?

Het is belangrijk dat u bij het kopen van gazonranden let op een goede kwaliteit. Dit betekent met name dat het materiaal waarvan ze zijn gemaakt zo weerbestendig mogelijk moet zijn.

Want als u gewoon een onbehandelde metalen plaat als graskant installeert, kunt u er zeker van zijn dat deze binnen de kortste keren gaat roesten en dat u de Borderrand rond uw gazon snel zult moeten vervangen. Dit is frustrerend en kost u onnodig veel tijd.

Daarnaast bent u echter grotendeels vrij in de keuze van de Borderrand die u in uw tuin wilt plaatsen. Als u de voorkeur geeft aan een zeer eenvoudige optie, is een stevige graskant van aluminium of roestvrij staal bijvoorbeeld precies goed.

Als u daarentegen een meer natuurlijke uitstraling wilt, kan een graskant van stenen de perfecte oplossing voor u zijn. In dit geval moet u echter verwachten dat het leggen van uw Borderrand gepaard gaat met een aanzienlijk hogere werklast.

Omdat uw Borderrand waarschijnlijk jarenlang een blijvend kenmerk van uw tuin zullen zijn, moet u de inspanning voor het leggen niet als het belangrijkste criterium hanteren en in plaats daarvan, naast een lange levensduur, vooral aandacht besteden aan een aantrekkelijk en bijpassend totaalbeeld.

Metalen en stalen Borderrand zijn gemakkelijk te hanteren

Als u op betrouwbare wijze wilt voorkomen dat grassen zich ongecontroleerd verspreiden in uw perken en op uw tuinpaden, is een metalen graskant de beste keuze. Deze zit namelijk diep genoeg in de grond om de wortels van het gras tegen te houden, zodat u niet voortdurend onnodig werk heeft met het afsnijden van de randen van het gazon.

Dit geldt in principe ook voor een gazonrand van stenen met een betonnen fundering. Onze praktische metalen randen daarentegen kunnen bijzonder snel en gemakkelijk in de grond worden gelegd. Tegelijkertijd zorgt een grote keuze aan verschillende profielen ervoor dat u gegarandeerd een oplossing vindt die u bevalt bij de aankoop van uw Borderrand.

Voordelen van een metalen of stalen graskant

Metalen en stalen Borderrand hebben vele voordelen. Naast hun gebruiksgemak bij het leggen, omvatten deze ook hun grote flexibiliteit. Zo is het ook met metaal, ondanks zijn robuustheid zonder meer mogelijk om een graskant rond te leggen en er bijvoorbeeld een boom mee te omzomen.

Tot de grootste voordelen van Borderrand van metaal en staal behoren met name de volgende punten:

●     Duurzaamheid en weerbestendigheid

●     Verkrijgbaar in diverse kleuren

●    Gemakkelijk verstelbaar tot de juiste lengte

●     Lichtgewicht en dus makkelijk mee te nemen

●     Geen betonnen fundering nodig voor installatie

●     Ideaal voor een modern tuinontwerp

●     Verhoudingsgewijs goedkoop in aanschaf

●     Geen duur speciaal gereedschap nodig voor installatie

Speciale gazonranden voor robotmaaiers

Een robotmaaier heeft zelf een rand. Daarom kan het geen randen en hoeken detecteren. Het resultaat is dat er altijd een smalle strook overblijft aan de randen van uw gazon.

Om dit te voorkomen en om te voorkomen dat u dit zelf moet doen na gebruik van de robotmaaier, raden wij u aan een goede maaikant aan te schaffen. Een maaibalk is voorzien van een afstandshouder, die een balk wordt genoemd

De balk rust op de grond en vormt een rechte hoek met de maaibalk. Het zorgt ervoor dat de robotmaaier het hele gazon kan maaien en dat er geen hinderlijke stroken aan de rand achterblijven.

Hoe wordt een gazonrand gelegd?

In principe is het niet al te ingewikkeld om een gazonrand in uw eigen tuin te leggen. U moet echter wel wat tijd investeren in de planning vooraf. Zo bespaart u zichzelf onnodig werk en zorgt u ervoor dat het eindresultaat daadwerkelijk overeenkomt met uw ideeën.

Afhankelijk van het project kan het heel nuttig zijn om het verloop van uw gazonrand vooraf vast te leggen op een tekening, zodat u geen relevante punten over het hoofd ziet en de praktische uitvoering voor u zo gemakkelijk mogelijk is.

Belangrijk gereedschap voor de installatie van de graskant

Naast de eigenlijke graskant hebt u natuurlijk ook gereedschap nodig voor de installatie. Dure speciale gereedschappen zijn in de meeste gevallen echter niet nodig.

Met het volgende gereedschap installeert u uw gazonrand in een handomdraai:

●     Bouwtouw en houten palen

●    Waterpas

●     Rubberen hamer

●     Spade en kruiwagen

Het eerste wat u moet doen is het geplande verloop van de graskant markeren . Drijf daartoe aan elk uiteinde een houten staak in de grond en span het bouwkoord ertussen. Voor een gebogen of ronde graskant gebruikt u in plaats daarvan een tuinslang, die u gewoon op de grond legt.

Nu graaft u met de spade langs uw markering , zodat een geschikte gleuf ontstaat waarin de graskant kan worden gelegd. Verzamel de grond in uw kruiwagen en vul deze bij nadat u de Borderrand heeft gelegd.

Nu de Borderrand in de grond zetten . Gebruik de rubberen hamer hierbij indien nodig. Afhankelijk van de aard van de grond en het type graskant dat u hebt gekozen, kan het ook nodig zijn de graskant met geschikte grondankers vast te zetten om voor voldoende stabiliteit te zorgen.

Controleer of uw constructie waterpas staat met behulp van de waterpas voordat u de grond opvult. Gebruik nooit een metalen hamer om uw Borderrand in te slaan, want daarmee kunt u het materiaal heel gemakkelijk beschadigen.

Borderrand in een betonnen fundering leggen

Let erop dat niet elk type graskant op de zojuist beschreven manier kan worden gelegd. Afhankelijk van het materiaal en het ontwerp kan een betonnen fundering nodig zijn om de graskant goed in de grond te verankeren.

Voor dit doel hebt u de grondstoffen voor het beton nodig en bij voorkeur een betonmolen, die u meestal vrij goedkoop kunt lenen bij de bouwmarkt. Als u zich de daaraan verbonden kosten wilt besparen, kunt u uw beton natuurlijk ook met de hand mengen. Vooral bij grotere hoeveelheden brengt dit echter nogal wat werk met zich mee.

Afhankelijk hiervan moet u eerst de betonnen fundering storten en vervolgens de afzonderlijke elementen van uw graskant erin plaatsen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de Borderrand recht zijn en pas ze indien nodig aan.

Als u dat gedaan hebt, hoeft u alleen maar geduld te hebben en te wachten tot de betonnen fundering volledig is uitgehard, wat soms enige tijd kan duren, afhankelijk van de lengte en breedte. Zodra de fundering is opgedroogd, kunt u de Borderrand met het volle gewicht belasten en desgewenst de bestaande voegen met voegspecie bekleden.

Is een betonnen fundering absoluut noodzakelijk voor stenen Borderrand?

In principe hoeft een stenen graskant niet noodzakelijk in een betonnen fundering te worden geplaatst. Als de afzonderlijke elementen van uw graskant echter een hoog gewicht hebben, is het raadzaam ten minste een fundering van zand en grind te gebruiken, verdicht met een handstamper.

Zelfs bij grotere betonelementen of natuurstenen bestaat anders het risico dat afzonderlijke elementen wegzakken en uw met veel moeite gelegde graskant na verloop van tijd steeds schever komt te liggen.

Praktische accessoires voor Borderrand

In onze online shop vindt u niet alleen een grote keuze aan Borderrand in verschillende uitvoeringen en van verschillende materialen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook accessoires die u nodig hebt voor het leggen van uw Borderrand in de tuin. Ons assortiment omvat onder andere praktische hoekverbinders en grondankers, waarmee u uw gazonranden stabiel in de grond kunt vastzetten.

Met onze hulp slaagt u er dus gegarandeerd in uw gazonranden probleemloos aan te leggen, zonder dat u voor uw aankoop veel tijd in een bouwmarkt moet doorbrengen of alles moeizaam met uw eigen auto naar huis moet vervoeren.

Koop hoogwaardige Borderrand online

Als u op zoek bent naar een geschikte graskant voor het ontwerp van uw tuin, dan vindt u deze bij ons onder garantie. Want wij hebben een uitgebreid assortiment Borderrand van verschillende materialen.

Kies bijvoorbeeld tussen Borderrand van cortenstaal, aluminium of hoogwaardig roestvrij staal. Wij zijn er zeker van dat wij ook iets passends voor u in de aanbieding hebben.

Bestel de Borderrand van uw keuze en de bijpassende accessoires zonder winkelstress gemakkelijk online en laat alles snel en betrouwbaar bij u thuis bezorgen. Profiteer bij uw aankoop in onze online shop van lage prijzen, een uitstekende klantenservice en hoogwaardige Borderrand en andere producten voor de tuininrichting, die gegarandeerd niets te wensen overlaten.