Duivenafweermiddel

Duifverjager: bewezen oplossingen voor balkon en tuin

 

Duiven verschijnen vaak massaal en zijn in veel steden een echte plaag geworden . Ook particuliere huis- en tuinbezitters hebben herhaaldelijk last van de vervelende lastpakken.

 

Geschikte maatregelen voor duivenverjaging helpen om het probleem het hoofd te bieden en weer van de ongewenste gevederde gasten af te komen. In onze winkel vindt u geschikte producten die u kunt gebruiken om duiven te verjagen.

 

De belangrijkste dingen over duivenwering op een rijtje

 

 • De uitwerpselen van duiven kunnen op lange termijn aanzienlijke schade toebrengen aan het weefsel van gebouwen.

 • Duiven kunnen soms ziekteverwekkers en parasieten verspreiden en vormen dus een gezondheidsrisico.

 • Duiven mogen alleen in uitzonderlijke gevallen en met bestaande toestemming worden gedood.

 • Het doel van duivenwering is om de ongewenste bezoekers zo permanent mogelijk uit de tuin te verdrijven.

 • Er zijn een aantal verschillende oplossingen die gebruikt kunnen worden voor duivenwering in uw eigen tuin.

 • In onze winkel vindt u beproefde producten die u kunt gebruiken om duiven op uw terrein te verjagen.

 

Duiven kunnen snel een probleem worden

 

Als een enkele duif of een paartje zich in uw tuin vestigt, is dat misschien niet zo erg. Helaas verschijnen de vogels echter vaak niet alleen, maar in zwermen. Ten laatste dan worden ze een probleem en zoeken bezorgde mensen naar oplossingen voor de duivenverdediging.

 

De uitwerpselen van de duiven zijn immers beslist onhygiënisch . Afhankelijk van het aantal duiven kan het hele banken, trappen of zelfs balkons en vensterbanken bevuilen. Op den duur kan de uitwerpselen van duiven zelfs aanzienlijke schade toebrengen aan de structuur van het gebouw, zodat een adequate bescherming tegen duiven ook belangrijk kan worden voor de bescherming van het gebouw in kwestie.

 

Een ander probleem waarmee huis- en tuinbezitters in dit verband rekening moeten houden, is het feit dat duiven via hun uitwerpselen ziekteverwekkers en parasieten kunnen verspreiden. Daarom is het niet alleen uit visueel oogpunt, maar ook uit het oogpunt van hygiëne zinvol duiven met passende maatregelen te verjagen.

 

Waarom duiven vooral in steden voorkomen

 

Een van de duivensoorten die in Midden-Europa in het wild voorkomt , is de stadsduif. Het was vroeger een huisdier en werd door mensen gefokt. Hoewel die dagen al lang voorbij zijn, is de aard ervan sindsdien niet veel veranderd. Hij blijft trouw aan zijn locatie en geeft, net als zijn wilde voorouders, de voorkeur aan rotsachtige nissen of richels in muren als nestplaats. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om de gevederde stadsbewoners te verplaatsen naar bossen of op zijn minst parken.

 

Het enige verschil met vroeger is in feite dat stadsduiven zich tegenwoordig zelf van voedsel moeten voorzien. Door het vaak ontoereikende voedselaanbod verhongeren veel stadsduiven terwijl ze nog kuikens in het nest hebben. Dit heeft in het verleden echter niet geleid tot een afname van de populatie, maar integendeel tot het feit dat de vogels nog meer eieren leggen.

 

Duiven moeten niet zomaar worden gedood

 

Als u van duiven op uw eigendom af wilt , hebt u wellicht overwogen om daarvoor vergif te gebruiken. Dit is echter niet toegestaan volgens de regels van de Animal Welfare Act.

 

Duiven mogen alleen in uitzonderlijke omstandigheden worden gedood en u hebt daarvoor een vergunning nodig. Daarom gaat het er bij duivenwering normaal gesproken altijd om de vogels te verjagen.

 

Duivenafweer voor Balkon en Tuin

 

Als er af en toe een duif of twee op uw terrein dwaalt, is dat zeker iets om overheen te komen. De vogels zijn immers meestal vreedzaam en storen u dan ook niet verder.

 

Wanneer hun voorkomen in de onmiddellijke omgeving van uw woning echter uit de hand loopt, ontwikkelen de duiven zich al snel tot een bijzonder hinderlijk probleem dat nauwelijks te negeren valt en dat u dient tegen te gaan met gepaste duivenbestrijdingsmaatregelen.

 

Voor de duivenverdediging zijn er onder andere de volgende mogelijkheden:

 

 • Netten

 • Spikes
 • Dummy roofvogels

 • Spatsen met water

 • Harde geluiden

 • Ultrasone apparaten

 • Spiegels

 • Lasers

 • Elektrische draden

 

 

Duiventil met een net

 

Een mogelijkheid voor duivenverdediging is bijvoorbeeld een net dat op het balkon of zelfs op de gevel wordt gespannen en zo voorkomt dat de vogels zich daar vestigen. Het net is zeker niet de meest visueel aantrekkelijke oplossing. Bij goed gebruik blijkt een dergelijke duivenwering echter uit ervaring uiterst effectief te zijn.

 

Bij de aanschaf en het spannen van het net voor duivenwering moet men er echter op letten dat dit duidelijk zichtbaar is voor de vogels. Anders kunnen de dieren erin verstrikt raken en sterven, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

 

Duivenverdediging met spikes

 

Een andere optie die gebruikt kan worden voor duivenverdediging zijn zogenaamde spikes. Dit zijn elementen met metalen staven in een v-vorm. Deze kunnen bijvoorbeeld op muren of zelfs andere smalle oppervlakken worden gemonteerd en zo voorkomen dat duiven zich daar vestigen.

 

Om ervoor te zorgen dat de duivenverjager met behulp van de spikes werkt, is het echter van groot belang dat deze op de juiste manier worden gemonteerd. Anders kunnen de spikes het de duiven zelfs gemakkelijker maken om hun nesten te bouwen en zult u geneigd zijn het probleem te vergroten in plaats van het te elimineren.

 

Duivenverjager met dummy roofvogels

 

Roofvogels zijn de natuurlijke vijanden van duiven en kunnen dus uiterst doeltreffend blijken om de ongewenste gasten uit uw tuin te verjagen. Voor dit doel zijn roofvogelpoppen verkrijgbaar, die u in uw tuin of op uw balkon kunt opstellen.

 

Om ervoor te zorgen dat de duiven de vermeende roofdieren als een bedreiging gaan zien, moeten ze echter regelmatig worden verplaatst. Want als de dummy permanent op dezelfde plaats zit, duurt het niet lang of de duiven hebben begrepen dat zij niets te vrezen hebben en negeren de roofvogel-dummy gewoon.

 

Verjaag duiven met water

 

Afhankelijk van de grootte van de populatie in uw omgeving, kan het gebruik van een waterpistool of tuinslang om duiven op uw balkon te verjagen soms al voldoende zijn. Dit vereist echter dat u zo vroeg mogelijk begint om het de vogels ongemakkelijk te maken op uw terrein door ze met water te besproeien.

 

Daarnaast moet je steeds weer actie ondernemen en niet eenmalig de duiven met water besproeien. Want normaal duurt het een hele tijd tot je de duiven op deze manier definitief verjaagd hebt en zullen de vogels een andere verblijfplaats zoeken.

 

Verjaag duiven met harde geluiden

 

Als u duiven uit uw tuin of van uw balkon wilt verjagen, kunt u dat in principe doen met harde geluiden. Voor dit doel komen bijvoorbeeld knalgeluiden of zelfs opnamen van de kreten van roofvogels in aanmerking.

 

Harde geluiden kunnen inderdaad uiterst doeltreffend blijken te zijn bij de verdediging van duiven. Maar uw buren zullen waarschijnlijk niet blij zijn als zij regelmatig geluidsoverlast ondervinden. Althans in dichtbevolkte woongebieden is deze methode daarom slechts voorwaardelijk geschikt om duiven te verjagen.

 

Duifverjager met ultrasoon geluid

 

Er zijn ook speciale ultrasone apparaten die bijvoorbeeld op het balkon kunnen worden geplaatst en waarvan het geluid ook duiven kan verjagen. Om ze te laten werken is het echter noodzakelijk dat de geproduceerde geluiden zo ongelijk mogelijk zijn en voldoende luid. Anders raken de vogels er zeer snel aan gewend en verliest het ultrasone apparaat binnen zeer korte tijd zijn effect.

 

Het probleem met deze methode van duivenverdediging is dat de door het ultrasone apparaat geproduceerde geluiden niet alleen door duiven worden waargenomen, maar ook door huisdieren, zoals katten en honden, en voor hen soms een ware kwelling kunnen zijn. Bovendien kunnen veel jongeren de geluiden ook horen en vinden ze storend.

 

Dove repellent met spiegels

 

Een andere mogelijkheid om duiven in uw eigen tuin te verjagen zijn kleine spiegeltjes. Als deze bijvoorbeeld in bomen worden opgehangen, kan het weerkaatsende licht de duiven irriteren en hen helpen verjagen. In plaats van spiegels kunnen ook CD's worden gebruikt, waarvan de glanzende onderkant ook zonlicht weerkaatst.

 

Deze methode om duiven te verjagen werkt vrij goed. Het is echter heel gewoon dat de vogels er na verloop van tijd aan wennen, zodat ze na een tijdje geen last meer hebben van de lichtreflecties.

 

Lasersystemen voor Duivenverdediging

 

Het verjagen van duiven met behulp van lasers werkt in principe op dezelfde manier als de zojuist beschreven methode met spiegels. Ook hier is het de bedoeling om de vogels met licht te verjagen. Aangezien groen licht bijzonder doeltreffend is gebleken, berusten overeenkomstige lasersystemen voor duivenverjaging op licht in deze kleur.

 

Het gebruik in particuliere tuinen is theoretisch mogelijk. De lasers, waarvan sommige een bereik van twee kilometer hebben, worden echter vaker gebruikt op akkers, grotere parkeerterreinen of zelfs vliegvelden, golfterreinen en sportvelden om duiven en andere vogels op afstand te houden.

 

Duivenwerende middelen met elektrische draden

 

Voor het balkon van een eengezinswoning heeft deze methode van duivenverjaging zeker niet al te veel zin. Maar voor grote openbare gebouwen of zelfs flatgebouwen is het spannen van elektrische draden als bescherming tegen duiven zeker een goede manier om de gevederde lastpakken uit bepaalde gebieden weg te houden.

 

De stroomsterkte van zo'n draad is natuurlijk te zwak om de vogels ernstig te schaden. Maar net als bij een elektrische afrastering in een weiland is de elektrische schok bij contact met de draad onaangenaam voor de duiven, zodat zij een andere plaats zullen zoeken om te verblijven.

 

Is het gebruik van duivenvallen aan te bevelen?

 

Duiven kunnen ronduit hardnekkig blijken te zijn. Daarom heeft u er misschien al aan gedacht om duivenvallen in uw tuin op te stellen en de levend gevangen vogels vervolgens op enige afstand van uw woning los te laten.

 

In de praktijk zult u echter weinig succes hebben met het gebruik van zo'n val in duivenwering. Dit komt omdat duiven gewoonlijk zeer trouw zijn aan hun plaats en het daarom meestal niet lang duurt voor de vogels die u hebt losgelaten naar hun oorspronkelijke plaats terugkeren. Een permanente oplossing is het niet met zelf opgestelde vallen als duivenbescherming daarom.

 

Laat een professional duiven uitzetten

 

Als uw pogingen om duiven te verdrijven geen succes hebben, is de laatste stap die u kunt nemen het contacteren van een professionele verdelger.

 

Het inhuren van een bedrijf brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Professionals zijn echter meestal zeer goed op de hoogte van bewezen methoden en wat op de lange termijn het meest zinvol is als het gaat om duivenbestrijding in uw individuele geval.

 

Verjaag duiven: Ook kleine vogels kunnen overlast veroorzaken

 

Hoewel mussen meestal niet zo problematisch zijn als duiven, kunnen de kleine, gezellige vogels wel degelijk voor overlast zorgen. Als ze in grotere aantallen in de tuin verschijnen, wordt het al snel erg lawaaierig. Veel huiseigenaren zijn dan begrijpelijkerwijs op zoek naar manieren om mussen te verjagen.

 

In het algemeen kunt u hiervoor terugvallen op vergelijkbare methoden als bij de duivenverdediging en de gevederde lastpakken desnoods wegjagen, bijvoorbeeld met het weerkaatsende licht van spiegels of zelfs roofvogelpoppen. Met een beetje geduld en creativiteit kunnen de mussen zonder grote problemen worden verjaagd, zodat u binnenkort weer ongestoord kunt genieten van de tijd in uw tuin of op uw balkon.

 

Koop bewezen duivenverjagende oplossingen online

 

Als u op zoek bent naar duivenwerende oplossingen voor uw tuin of balkon, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Want in onze winkel vindt u bewezen producten om duiven te verjagen.

 

Wij bezorgen uw aankoop snel en betrouwbaar bij u thuis, zodat u zich snel kunt wijden aan duivenwering op uw terrein en hopelijk snel van de ongewenste bezoekers af bent.