Muurafdekkingen

Muurkappen: belangrijk voor het uiterlijk en de duurzaamheid van de muur

 

Een visueel aantrekkelijke muurkapping mag natuurlijk op geen enkele muur ontbreken. Er is een ruime keuze aan verschillende vormen en materialen. Het zou dus geen al te groot probleem moeten zijn om een geschikte wandbekleding te vinden die aan uw verwachtingen voldoet.

 

De belangrijkste dingen om te weten over muurafdekkers in een oogopslag

 

  • Een muurafdekkap draagt bij tot een aantrekkelijk totaalbeeld van de muur.

  • Zonder een afdekking zouden regenval en vorst schade aan de muur veroorzaken.

  • Wandafdekplaten zijn onder meer verkrijgbaar in natuursteen en beton.

  • Wie kiest voor een wandafdekking van plaatstaal, kan bijvoorbeeld kiezen uit aluminium, titaanzink en roestvrij staal.

  • Voor een optimale bescherming van het metselwerk moet de muurafdekking aan de zijkanten iets uitsteken.

  • Er zijn muurafdekkingen in de vorm van een plat dak, een steekdak en een zadeldak.

 

Waarom een muurafdekking niet mag ontbreken

 

Een tuinmuur dient als stijlvolle erfafscheiding en beschermt, als hij hoog genoeg is, ook tegen nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. Een professioneel gebouwde tuinmuur gaat zonder problemen enkele tientallen jaren mee, zodat normaal gesproken niet al te snel grote reparaties of zelfs een nieuwe constructie nodig zijn.

 

Om een zo lang mogelijke levensduur van de muur te verzekeren, is het echter raadzaam deze van een geschikte muurbekleding te voorzien. Dit zorgt niet alleen voor een visueel aantrekkelijke afwerking. Het voorkomt ook dat vocht doordringt in het metselwerk en het mettertijd beschadigt.

 

Muurbedekkingen van verschillende materialen

 

Als u uw tuinmuur van een overkapping wilt voorzien, hebt u verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Zo kunt u naast stenen of betonnen muurafdekkers ook kiezen voor een metalen muurafdekkers.

 

Stenen muur afdekplaten

 

Veel tuinbezitters kiezen voor stenen muur afdekplaten. Het is natuurlijk een goed idee om dezelfde steensoort te gebruiken als waarvan de eigenlijke muur is gemaakt. Als de muur daarentegen gepleisterd en geschilderd is, spelen de onderliggende stenen geen rol bij de keuze van de muurafdekplaten.

 

Gemeenschappelijke steensoorten waarvan muurafdekplaten kunnen worden gemaakt zijn graniet, basalt en zandsteen. In principe blijken stenen platen stevig en duurzaam te zijn. Afhankelijk van de steensoort zijn er echter wel degelijk bepaalde verschillen met betrekking tot de weerbestendigheid van de muurafdekkingen, waarmee rekening moet worden gehouden bij het nemen van een aankoopbeslissing.

 

Concrete Wall Cover Slabs

 

Naast stenen platen zijn ook betonnen muurafdekplaten ruim verkrijgbaar.

Hoewel betonplaten er misschien niet zo stijlvol uitzien, kunnen ze toch scoren met een aantal voordelen. Het materiaal kan in elke vorm worden gegoten en kan verschillende kleuren hebben. Dit zorgt ervoor dat er voor vrijwel elke muur een geschikte betonnen muurafdekker te vinden is.

 

Beton is bovendien buitengewoon weerbestendig en robuust. Betonnen muurafdekkers zijn dan ook meestal zeer duurzaam, wat natuurlijk zonder meer een argument ten gunste van dit materiaal is.

 

Bladen als wandbekleding

 

Na natuursteen en beton komen, last but not least, ook platen als wandbekleding in het geding. Deze moeten uiteraard van weerbestendige metalen zijn gemaakt, omdat anders de levensduur van de afdekking door corrosie ernstig zou worden beperkt.

 

In het bijzonder zijn platen van aluminium, titaan-zink of zelfs roestvrij staal gebruikelijk. Afhankelijk van de gewenste uitstraling zijn deze bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in geborstelde of in kleur gecoate varianten, zodat bij de aanschaf rekening kan worden gehouden met de persoonlijke smaak.

 

Muurbekleding in de vorm van platen heeft onder meer het voordeel dat ze verhoudingsgewijs gemakkelijk te verwerken zijn en met relatief weinig werk kunnen worden aangebracht. Bovendien zijn ze meestal goedkoper in vergelijking met wandafdekplaten van natuursteen en beton. Op voorwaarde dat ze van goede kwaliteit zijn, kunnen ze toch punten scoren met duurzaamheid.

 

Muurbedekkingen in verschillende vormen

 

Wie op zoek is naar een geschikte wandbekleding, zal merken dat er niet alleen verschillende materialen zijn om uit te kiezen, maar ook verschillende vormen.

 

In principe zijn muurafdekkingen in de volgende vormen verkrijgbaar:

 

  • Vlak dak (Het oppervlak is bij deze variant volledig vlak.)

  • Zadeldak (Bij deze variant is de muurafdekking aan één zijde iets hoger, zodat zij een schuin oppervlak heeft.)

  • Zadeldak (Bij muurafdekkingen in de vorm van een zadeldak komt het oppervlak van beide zijden samen in een punt naar het midden toe.)

 

Waarop moet u letten bij de aanschaf van muurafdekkers?

 

Om ervoor te zorgen dat de wandbekleding haar functie naar behoren vervult, moet u bij de aankoop natuurlijk in de eerste plaats op een goede kwaliteit letten. Afgezien daarvan is het van essentieel belang dat de bekleding iets breder is dan de eigenlijke muur.

 

Afgewerkt moet deze aan de zijkanten ongeveer twee tot drie centimeter uitsteken. De resulterende druiprand zorgt ervoor dat water gemakkelijker kan afdruipen, waardoor de muur zoveel mogelijk tegen vocht wordt beschermd.

 

koop hoge kwaliteit wall capping online voor goedkoop

 

Heeft u voor uw tuinmuur een passende muurbekleding nodig, die zowel optisch als kwalitatief kan overtuigen? In dit geval, heb je precies gelijk met ons. In onze online winkel vindt u een selectie van hoogwaardige wandbekleding.

 

Koop uw wandbekleding gemakkelijk online en laat uw bestelling direct bij u thuis afleveren. Wij zijn ervan overtuigd dat u niet alleen blij zult zijn met onze geweldige prijzen, maar ook met de uitstekende kwaliteit van onze producten.