Bescherming van het loof

Bladerenbescherming voor dakgoten

 

Zonder een geschikte dakgootbescherming is het onmogelijk te vermijden dat bladeren en andere vreemde voorwerpen zich na verloop van tijd in de dakgoot verzamelen. Om te voorkomen dat de leidingen hierdoor verstopt raken, is het plaatsen van een bladbeschermer op de dakgoot sterk aan te raden.

 

Koop bladbeschermers voor dakgoten : Waarop moet u letten?

 

Als u een bladbeschermer voor uw dakgoot wilt kopen , zult u snel merken dat de keuze groot is en dat u een keuze moet maken tussen heel verschillende oplossingen.

 

Dit betekent echter niet dat de keuze van de gootafscherming geheel aan u is. Voor een goede werking van de bladbescherming is het immers belangrijk dat deze zowel bij het dak als bij de dakgoot zelf past.

 

In dit verband spelen met name de volgende factoren een rol:

 

  • Type dakgoot

  • Grootte van de dakgoot

  • Materiaal van de dakgoot

  • Soort dak 

 

Type goot

 

Als uw dakgoot een halfrond model is, kunt u deze beschermen tegen bladeren met een halfrond scherm, gootkraal of gaas. Als het daarentegen om een doosgoot gaat, kunt u noch een gootkraal noch een halfrond gaas gebruiken om bladeren te beschermen.

 

Gootmaat

  ;

< p>Om de gootbeschermer het gewenste effect te laten hebben, is het noodzakelijk deze te kopen in een uitvoering die past bij de maat van de goot. Regengoten zijn normaliter verkrijgbaar in verschillende standaardmaten. Dit is echter niet altijd het geval met dakgoten voor tuinhuisjes, en daarom moet u hier extra goed opletten dat u de juiste maat koopt.

 

 

Gootmateriaal

  ;

Terwijl kunststof dakgoten kunnen worden voorzien van een bladbeschermer van eender welk materiaal, is dit niet altijd het geval bij metalen dakgoten. Er zijn namelijk materialen die niet met elkaar overweg kunnen en dus beter niet samen kunnen worden gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor ijzer of zink met koper.

 

Type dak

 

Ten slotte is het bij de aanschaf van een dakgootafscherming ook belangrijk rekening te houden met het ontwerp van het dak. Bij hellende daken, bijvoorbeeld, steken de dakpannen vaak een stukje in de goot. In dit geval kunt u geen halfrond, naar boven gebogen rooster als bladbescherming installeren. In plaats daarvan hebt u een platte gootbescherming nodig die u onder de tegels kunt installeren.

 

Rooster als bladbescherming voor dakgoten

 

Een rooster beschermt uw dakgoot bijzonder betrouwbaar tegen bladeren en ander vuil. Gootbeschermers zijn verkrijgbaar in een keuze van kunststof of metaal. Bovendien zijn ze zowel in platte als in halfronde vorm verkrijgbaar.

 

Vergewis u er bij de aankoop van dat het beschermrooster op uw dakgoot past en let er bij de installatie op dat er aan weerszijden van de dakgoot geen openingen zijn waardoor vreemde voorwerpen in de dakgoot kunnen binnendringen.

 

Gootborstels voor bladbescherming en vogelafweer

 

Het is niet ongewoon dat vogels dakgoten gebruiken als nestelplaats. Om dit te voorkomen, is een gootborstel een goede manier. Zoals de naam al doet vermoeden, is het eigenlijk een soort lange borstel die in de dakgoot wordt geplaatst.

 

Gootborstels worden ook wel gootrooien genoemd. Wanneer ze de juiste afmetingen hebben, blijken ze een betrouwbare bladbeschermer te zijn en tegelijkertijd te helpen bij het verjagen van vogels. Het is echter noodzakelijk om van tijd tot tijd bladeren uit de gootborstel te verwijderen. Houd er ook rekening mee dat deze vorm van bladbescherming uw dakgoten niet al te goed zal beschermen tegen naalden van coniferen en andere vreemde voorwerpen van vergelijkbare grootte.

 

Netten als gootafscherming

 

Naast stevige roosters en dakgootroosters kunt u ook een regengootbeschermer gebruiken in de vorm van een eenvoudig plastic net. Op voorwaarde dat u bij de aankoop naar goede kwaliteit zoekt en zorgvuldig te werk gaat bij de installatie, kunt u er meestal op rekenen dat zo'n bladvanger ook vrij lang meegaat.

 

Bladafschermers voor dakgoten kopen

 

Als u op zoek bent naar een geschikte bladbeschermer voor uw dakgoot, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In onze online shop vindt u een selectie van hoogwaardige producten om uw dakgoot te beschermen tegen verstopping door bladeren en andere vreemde voorwerpen.

 

Koop uw dakgootbeschermer gemakkelijk online en profiteer van lage prijzen, hoge productkwaliteit en betrouwbare levering op het door u gewenste adres.