Palisades

Palisades: veelzijdige oplossing voor tuinontwerp

 

Palisades zijn ideaal voor het ontwerp van de tuin. Of het nu is voor de visuele onderverdeling van de voortuin of als praktische afboording van perken - palissaden bieden hobbytuinders vele mogelijkheden. Ze zijn immers verkrijgbaar in zeer uiteenlopende vormen, kleuren en maten, en uit een waaier van verschillende materialen.

Als tuineigenaar hebt u dus de keuze en kunt u precies die palissaden kopen die het best bij uw project passen en zo goed mogelijk aan uw persoonlijke ideeën beantwoorden.

Als u palissaden voor uw tuin wilt kopen, vindt u in onze shop een selectie van hoogwaardige producten, die u gemakkelijk online kunt bestellen en rechtstreeks op het door u gewenste adres kunt laten leveren.

 

De belangrijkste feiten over palissaden in een oogopslag

 • Palissaden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zodat tuineigenaren een ruime keuze hebben.

 • Palissaden zijn gemaakt van hout, beton, kunststof en natuursteen, zoals graniet.

 • Palissaden van hout zijn erg populair, maar vereisen regelmatig onderhoud als bescherming tegen de elementen.

 • Granieten en betonnen palissaden zijn bijzonder stabiel en bieden bijgevolg een zeer lange levensduur.

 • Palissaden van kunststof scoren onder meer door hun lage kosten en goede weerbestendigheid.

 • Bij het plaatsen van de palissaden zijn zorgvuldigheid en nauwkeurigheid belangrijk voor een optimale stabiliteit.

 • In onze winkel vindt u palissaden van hoge kwaliteit, die u gemakkelijk en goedkoop online kunt kopen.

 

Wat zijn palissaden?

Palissaden waren oorspronkelijk lange houten palen, waarmee vroeger bijvoorbeeld nederzettingen werden omheind of die het leger diende als fortificatie. Vandaag de dag is dat natuurlijk niet meer het geval.

In plaats daarvan worden palissaden al tientallen jaren gebruikt in landschaps- en tuinontwerp. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt om kleine hellingen of taluds af te schermen, als privacyscherm of ook om paden en bedden af te boorden.

De meeste palissaden zijn tegenwoordig gemaakt van onder druk geïmpregneerd rondhout, natuursteen of beton. Voor particuliere tuinen kunnen ook goedkope palissaden van stevig plastic worden gebruikt. De verschillende materialen verschillen niet alleen visueel van elkaar. De keuze voor een bepaald materiaal moet daarom goed worden overwogen alvorens de palissaden te kopen.

 

Verschillende toepassingen voor palissaden

Palissaden blijken een onmiskenbaar veelzijdig element te zijn voor het ontwerp van uw tuin. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken als perkafscheiding, zodat uw perken met sierplanten of nuttige planten duidelijk visueel afgebakend zijn van andere delen van de tuin. Tegelijkertijd heeft dit ook het voordeel dat de planten in de perken en hun wortels niet ongecontroleerd groeien, waardoor er minder onderhoud aan de tuin nodig is.

Natuurlijk kunt u palissaden ook gebruiken om uw tuinpaden van een border te voorzien of om een duurzame en stabiele afscheiding voor uw gazon aan te leggen. Langere palissaden kunnen ook worden gebruikt om hoogteverschillen in de tuin te overbruggen, om vrijstaande muurtjes of tuinborders te creëren, of om verhoogde bedden op te zetten.

Zo ziet u maar, het gebruik van palissaden opent vele mogelijkheden bij het ontwerpen van uw tuin. Met een beetje creativiteit en planning kunt u heel verschillende plannen uitvoeren.

 

Palissaden in verschillende vormen

Wanneer de meeste mensen aan palissaden denken, denken ze waarschijnlijk aan ronde balken die in een rij in de grond worden gestoken als alternatief voor een schutting of muur. Dit is in principe niet verkeerd. Maar daarnaast zijn palissaden al lang verkrijgbaar in tal van andere vormen en allerlei maten.

Naast de klassieke ronde vorm kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor rechthoekige palissaden, waarmee u in principe een min of meer doorlopende muur kunt bouwen. Grotere kubusvormige palissaden zijn ook verkrijgbaar, evenals elementen van beton, die er visueel uitzien alsof meerdere afzonderlijke ronde palissaden vlak naast elkaar zijn geplaatst.

U bent dus vrij flexibel en kunt uit een verscheidenheid van vormen de palissaden kiezen die u mooi vindt en waarvan u vindt dat ze het best passen bij de algehele uitstraling van uw tuin.

 

Palisades in verschillende maten

Gelijk aan de vorm, is ook de maat. Of het nu gaat om korte palissaden, die na het leggen slechts 10 of 20 centimeter boven de grond uitsteken en dus perfect geschikt zijn als bijvoorbeeld een bedrand, of palissaden met een hoogte van meer dan een meter, u heeft een ruime keuze.

Welke hoogte uw palissaden moeten hebben, hangt natuurlijk in de eerste plaats af van het beoogde gebruik. Terwijl u korte palissaden nodig heeft voor het afboorden van paden of bedden, vereist de bouw van een verhoogd bed of een tuinafscheiding van palissaden natuurlijk aanzienlijk langere constructie-elementen.

Voordat u tot aanschaf overgaat, kunt u daarom het beste goed nadenken over welke lengte geschikt is voor uw project en ook rekening houden met het feit dat een groot deel van de palissaden in de grond zal zitten.

 

Palissaden gemaakt van verschillende materialen

Palissaden zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende vormen. Ze zijn bovendien gemaakt van een aantal verschillende materialen. Als u palissaden wilt kopen, hebt u dus een ruime keuze, afhankelijk van het doel, het budget en uw persoonlijke voorkeuren.

Bij de aanschaf van palissaden kunt u onder meer kiezen uit de volgende materialen:

 • Hout

 • Graniet

 • Beton

 • Plastic

 

Palissaden van hout: de tijdloze klassieker

Palissaden van hout zijn een echte klassieker en blijven erg populair. Zij komen vooral voor in de vorm van rondhout in zeer uiteenlopende lengtes en diameters. Daarnaast zijn houten palissaden soms ook verkrijgbaar in vlakkere of hoekige formaten.

Houten palissaden zijn vaak onder druk geïmpregneerd. Dit vertraagt het natuurlijke rottingsproces, zodat bouwelementen zoals palissaden langer meegaan. Toch is de levensduur van houten palissaden beperkt en ontkomt u er meestal niet aan om enige moeite te doen voor het onderhoud ervan en uw houten palissaden bijvoorbeeld regelmatig te behandelen met een geschikt houtverduurzamingsmiddel.

Dit betekent natuurlijk niet dat houten palissaden niet aan te bevelen zijn. Toch moet u dit feit in gedachten houden wanneer u voor een bepaald materiaal kiest.

 

Granieten palissaden: stevige natuursteen

Natuursteen is een ander materiaal dat heel vaak wordt gebruikt voor het maken van palissaden. Vooral graniet is erg populair. Vergeleken met de variant van hout, worden granieten palissaden gekenmerkt door een zeer hoge weerstand tegen verwering. Ze scoren met een lange levensduur en een enorme stabiliteit.

Dit maakt granieten palissaden niet alleen geschikt voor particuliere tuinen, maar ook voor gebruik in openbare ruimten, waar robuuste en duurzame materialen zoals bekend een bijzonder belangrijke rol spelen.

Granieten palissaden zijn verkrijgbaar in een reeks van lichte tot donkergrijze tinten, of zelfs met een gelige of rode tint, zodat u bij uw aankoop kunt kiezen uit een verscheidenheid van tinten.

 

Betonpalissaden: duurzaam en stevig

Betonpalissaden zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Hier kunt u kiezen tussen afzonderlijke elementen of zelfs grotere platen met een palissade-optiek. Dit laatste zal u tijd besparen bij het leggen van uw palissaden. U moet er echter rekening mee houden dat het gewicht aanzienlijk toeneemt naarmate de breedte toeneemt. Daarom kan het soms zinvol zijn om betonnen palissaden niet alleen, maar in paren te leggen.

Onafhankelijk daarvan bieden ze , net als andere bouwelementen van beton, natuurlijk een bijzonder hoge stabiliteit en een zeer lange levensduur. Kiest u bijvoorbeeld voor betonnen palissaden om perkranden te realiseren, dan weet u dus zeker dat u jarenlang plezier zult hebben van uw aanleg en niet hoeft te rekenen op veel onderhoud.

Hoewel beton zeker niet het meest visueel aantrekkelijke materiaal is, zijn de palissaden in verschillende kleuren verkrijgbaar en kunnen ze afhankelijk van de vormgeving van de rest van de tuin vrij goed in het totaalbeeld passen.

 

Kunststof palissaden: goedkoop en weerbestendig

Kunststof is een ander materiaal dat u ter beschikking staat wanneer u palissaden koopt. Hoewel u in eerste instantie misschien meer geneigd bent naar een ander materiaal, hebben kunststof palissaden bij nader inzien een aantal voordelen waarvan u kunt profiteren.

Ten eerste zijn ze meestal zeer goedkoop, wat natuurlijk een voordeel is, vooral als u slechts een beperkt budget hebt voor de inrichting van uw tuin. Bovendien zijn kunststof palissaden bijzonder gemakkelijk te hanteren dankzij hun relatief lage gewicht. De montage lukt dan ook meestal heel goed alleen, wat natuurlijk ook uiterst praktisch blijkt en spreekt voor het gebruik ervan.

Als u bij de aanschaf van kunststof palissaden op een goede kwaliteit let, kunt u ook rekenen op een hoge stabiliteit, een goede weerbestendigheid en een lange levensduur.

 

Plaats palissaden goed

Als u hebt gekozen voor palissaden en ze in uw tuin wilt gaan gebruiken, is het natuurlijk belangrijk dat u ze goed plaatst. Alleen dan kunt u er zeker van zijn dat uw constructie voldoende stabiliteit heeft en dat de afzonderlijke palissaden op hun plaats blijven en niet wegglijden.

Neem daarom uw tijd en ga voorzichtig te werk bij het plaatsen van de palissaden. Meet zorgvuldig en zorg ervoor dat u de palissades recht in de grond zet. Natuurlijk verschilt de precieze procedure, afhankelijk van de grootte van de palissaden en het materiaal waarvan ze zijn gemaakt.

In het algemeen kunt u er , ongeacht dit, van uitgaan dat uw palissaden ongeveer voor een derde in de grond moeten zitten en voor twee derde uit de grond moeten steken. Als de palissaden van uw keuze een totale lengte van 60 centimeter hebben, betekent dit dat de hoogte van het voltooide bouwproject ongeveer 40 centimeter bedraagt.

Daarnaast is het in veel gevallen zinvol om de palissaden met een betonnen fundering te bevestigen. Dit brengt wel extra werk met zich mee en een zekere tijd om het beton te laten drogen. Het zorgt er echter wel voor dat u uw palissaden stabiel in de grond kunt zetten en dat uw constructie bijzonder lang mee zal gaan. De moeite is dus de moeite waard, ook al schrikt u er in eerste instantie misschien voor terug.

 

Waarom is het de moeite waard om palissaden online te kopen ?

Als u palissaden nodig hebt voor een bouwproject in uw tuin, kunt u ze natuurlijk kopen in een plaatselijke winkel. Online bestellen heeft in vergelijking echter veel voordelen, en daarom kopen steeds meer mensen bouwmaterialen voor tuinontwerp, zoals palissaden, online.

Vooreerst heeft u op internet een bijzonder grote keuze, waarvan u zich thuis vanachter uw bureau of vanuit uw luie stoel een beeld kunt vormen. Bovendien kunt u zich op uw gemak laten informeren over de verschillende materialen en hun respectieve voor- en nadelen.

Bij aankoop via internet kunt u de palissaden van uw keuze bovendien rechtstreeks bij u thuis laten afleveren, zodat u zich het vervoer per auto kunt besparen. Vooral voor wat grotere bouwprojecten die u wellicht met beton- of granietpalissaden wilt realiseren, is dit een niet te onderschatten voordeel, dat het geheel voor u veel gemakkelijker kan maken.

Ten slotte profiteert u bij het kopen op internet heel vaak van goedkope aanbiedingen, zonder dat u hoeft in te leveren op kwaliteit. In onze winkel vindt u bijvoorbeeld goedkope palissaden van kunststof, die kunnen scoren met een aantrekkelijk houten uiterlijk en een uitstekende weerbestendigheid.

 

Waarop moet u letten bij het kopen van palissaden?

Natuurlijk zijn er een aantal zaken waar u op moet letten bij het kopen van palissaden. U wilt immers zo lang mogelijk plezier hebben van uw aankoop en zorg ervoor dat de palissaden van uw keuze goed geschikt zijn voor het beoogde gebruik.

Bij de aanschaf van palissaden zijn met name de volgende punten van belang:

 • De palissaden moeten de juiste afmetingen hebben voor uw bouwproject en mogen niet te kort of te lang zijn.

 • Het materiaal dat u kiest, heeft onder meer een doorslaggevende invloed op het uiterlijk en de duurzaamheid.

 • Een goede kwaliteit is natuurlijk essentieel en zorgt voor een lange levensduur en een goede weerbestendigheid.

 

Koop palissaden van hoge kwaliteit online

Als u geschikte palissaden voor het ontwerp van uw tuin nodig hebt, bent u bij ons aan het juiste adres. In onze winkel vindt u een selectie van palissaden van hoge kwaliteit die u gemakkelijk online kunt bestellen. Koop bijvoorbeeld robuuste en weerbestendige palissaden van kunststof bij ons in de winkel en laat uw aankoop gemakkelijk thuisbezorgen.

Naast een hoge productkwaliteit bieden wij u lage prijzen, een snelle levering en een uitstekende klantenservice, die zeker niets te wensen overlaat. Wij zijn er dan ook zeker van dat wij ook u kunnen overtuigen en dat u heel lang plezier zult hebben van uw nieuwe palissaden.