Irrigatieslang

Hoge kwaliteit bewateringsslangen voor veeleisende tuinbezitters

 

Om de planten in de tuin optimaal te laten groeien, is voldoende bewatering essentieel, in ieder geval in de zomermaanden. In plaats van de omslachtige levering van zware gieters, is het een goed idee om hiervoor een praktische gieter te gebruiken.

 

De grootste voordelen van een beregeningsslang op een rijtje

 

  • Waterslangen maken het bewateren van planten veel gemakkelijker.

  • Met een bewateringsslang kan het water bijzonder gelijkmatig worden verdeeld.

  • Het waterverbruik in de tuin kan, afhankelijk van het ontwerp, tot 70 procent worden verminderd.

  • Bij het besproeien met een tuinslang kan het water direct over de grond worden verdeeld.

 

Waterslangen: veel meer dan een eenvoudige tuinslang

 

Wateringslangen zijn verkrijgbaar in talrijke lengtes en verschillende varianten, zodat zelfs zeer grote tuinen probleemloos kunnen worden voorzien van water en tuineigenaars een oplossing kunnen kiezen die past bij hun eigen ideeën.

 

Iedere tuinliefhebber weet natuurlijk wat een tuinslang is en hoe hij die moet aansluiten op zijn gazonsproeier of moet gebruiken om zijn planten water te geven met behulp van een geschikt hulpstuk.

 

Naast deze zijn er echter nog een aantal andere bewateringsslangen die anders zijn dan eenvoudige tuinslangen en die het bewateren van planten in de tuin veel gemakkelijker maken. Naast de gewone tuinslangen, die ook verkrijgbaar zijn in de vorm van praktische spiraalslangen, zijn er bijvoorbeeld sproeislangen, parelslangen en druppelslangen.

 

Spuitslangen

  ;

De sproeislang is de klassieker onder de bewateringsslangen. Hij is verkrijgbaar in verschillende lengtes en kan gemakkelijk op een waterkraan worden aangesloten. Het water wordt door kleine gaatjes in de slang naar buiten gespoten en regent dan neer op de omringende planten. Om deze reden wordt de sproeislang vaak een slangsproeier genoemd.

 

Druppelslangen

 

Een druppelslang is voorzien van kleine gaatjes waardoor het water druppel voor druppel naar buiten komt . Deze variëteit van irrigatieslang kan niet alleen bovengronds, maar onder bepaalde omstandigheden ook ondergronds worden geïnstalleerd. Via een druppelslang worden de plantenwortels optimaal gevoed zonder de bloemen en bladeren van jonge planten te beschadigen.

 

Parelslangen

 

Dankzij het speciale materiaal komt het water heel langzaam uit een parelslang. Omdat de kleine waterbolletjes slechts geleidelijk vrijkomen, bereikt een bijzonder groot deel van het water de planten. Dit zorgt ervoor dat slechts een kleine hoeveelheid water wordt verspild, waardoor onnodige kosten worden bespaard.

 

Gebruik irrigatieslangen boven of onder de grond

 

Naast de klassieke sproeislangen kunnen irrigatieslangen ook ondergronds worden geïnstalleerd. Op die manier zitten ze niet in de weg en storen ze ook niet het visuele aanzicht. Het gebruik van een irrigatieslang onder de grond heeft bovendien het grote voordeel dat het water direct in de grond terechtkomt, waardoor er nauwelijks water verdampt.

 

Als u ervoor kiest om uw irrigatieslangen bovengronds aan te leggen , scheelt dat u natuurlijk werk. Het waterverbruik is bij deze optie echter merkbaar hoger, omdat onvermijdelijk een deel van het water dat eruit komt, zal verdampen. In tegenstelling tot ondergrondse irrigatieslangen is het ook belangrijk op te merken dat de waterdruk voldoende hoog moet zijn.

 

Hoge kwaliteit irrigatieslangen scoort hoog op duurzaamheid

 

Zoals bij andere producten voor tuinontwerp en -onderhoud, zijn er ook bij irrigatieslangen enkele vrij grote kwaliteitsverschillen. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo lang mogelijke levensduur, raden wij u aan altijd de voorkeur te geven aan tuinslangen van hoge kwaliteit, zoals die bij ons verkrijgbaar zijn.

 

Voorzien van irrigatieslangen via regentonnen

 

Wateren met leidingwater is niet alleen duur, maar in sommige gevallen ook slechts beperkt toegestaan. Veel tuinbezitters vragen zich dan ook af of ze hun irrigatieslangen niet gewoon op een regenton kunnen aansluiten.

 

In principe is dat heel goed mogelijk. U kunt hiervoor een compacte dompelpomp gebruiken of ook de zwaartekracht gebruiken om het water uit de ton via de irrigatieslang naar de planten te transporteren.

 

In dit geval moet u er echter rekening mee houden dat u voor uw project een zo groot mogelijke regenton nodig hebt. Ideaal is een regenton met een capaciteit van minstens 1.000 liter.

 

Buy Irrigation Hoses

 

Als u een irrigatieslang voor uw tuin nodig heeft, bent u bij ons aan het juiste adres. Want in onze shop vindt u een selectie tuinslangen van hoge kwaliteit in diverse uitvoeringen.

 

Koop uw irrigatieslangen gemakkelijk online. Wij leveren uw aankoop snel en betrouwbaar, zodat u uw tuinslangen binnenkort voor het eerst kunt gebruiken en uw planten zonder problemen van de juiste hoeveelheid water kunt voorzien.