Borderrand Sets

Hoogwaardige Borderrandband voor een perfecte perkafscheiding

Een graskant dient om het gazon af te bakenen van bloemperken en tuinpaden. Een bijzonder praktische optie, die bij de uitvoering veel tijd kan besparen, is een zogenaamd Borderrandlint

Bij de aanschaf van Borderrandlint hebt u de keuze uit verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor een Borderrandlint van cortenstaal, aluminium of roestvrij staal.

Metalen of stalen Borderrandlint

Gazonrandenlint is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Meestal is een Borderrandlint gemaakt van metaal of staal. In principe zorgen alle gangbare materialen voor een goede kwaliteit.

Het is natuurlijk wel van belang dat u niet zomaar een stuk plaatstaal als Borderrandband gebruikt. Omdat deze door milieu-invloeden snel zou gaan roesten en dus na korte tijd vervangen zou moeten worden.

Gebruik daarom alleen Borderrandstroken die gemaakt zijn van weerbestendige materialen. Zo bespaart u zowel onnodige kosten als onnodig werk.

Met Borderrandlint uit onze shop kunt u er natuurlijk op vertrouwen dat de kwaliteit van het product van uw keuze niets te wensen overlaat en de door u gelegde Borderrand weten te overtuigen met een lange levensduur.

Wat is het doel van een Borderrandstrook?

Een Borderrandstrook, of een graskant in het algemeen, is een uiterst nuttig hulpmiddel bij de inrichting van uw eigen tuin. Door de aanleg van een gazonrand kan het gazon worden gescheiden van andere delen van de tuin, zoals perken, bomen en paden.

Dit zorgt enerzijds voor een mooie aanblik en heeft anderzijds ook een praktisch voordeel. Want een netjes gelegde Borderrandband draagt er onder meer toe bij dat er zich geen grassen kunnen verspreiden in de aangrenzende bloemperken en vergemakkelijkt ook het maaien van het gazon in het grensgebied.

Het is dus in meerdere opzichten de moeite waard om het werk in verband met het leggen van een Borderrandband op zich te nemen en te vertrouwen op een passende afbakening van het gazon in het tuinontwerp.

Gazonrandenband van cortenstaal

Cortenstaal is een zeer robuust en duurzaam constructiestaal, dat niet alleen wordt gebruikt voor de productie van gazonrandenbanden, maar bijvoorbeeld ook als gevelbekleding van huizen.

Het bijzondere van cortenstaal is dat het materiaal na verloop van tijd roest aan het oppervlak. Hierdoor krijgt een cortenstalen Borderrandstrook een aantrekkelijk roestig uiterlijk, waardoor de indruk wordt gewekt dat de Borderrand al heel oud zijn.

Omdat cortenstaal slechts oppervlakkig roest en zich daaronder een beschermlaag van sulfaten of fosfaten heeft gevormd, is het materiaal toch zeer duurzaam. Met een Borderrandstrook van cortenstaal bent u er dus zeker van dat de best mogelijke stabiliteit en een lange levensduur gegarandeerd zijn.

Als u op zoek bent naar een weerbestendige Borderrandstrook met een heel bijzondere roest-look, dan is cortenstaal dus precies de juiste keuze voor u.

Aluminium Borderrandlint

Aluminium is een lichtgewicht metaal dat op vele terreinen wordt gebruikt, onder andere als Borderrandlint in tal van tuinen.

Aluminium Borderrandlint is grotendeels roestbestendig. Bovendien is het bijzonder gemakkelijk te installeren dankzij het lage gewicht, zodat het werk gemakkelijk door uzelf kan worden gedaan.

Met een Borderrandstrook van aluminium kiest u voor een materiaal dat visueel perfect past in moderne tuinen. Vergeleken met materialen als roestvrij staal en cortenstaal is aluminium echter niet zo sterk. Een te grote belasting moet daarom worden vermeden met een Borderrandstrook van aluminium er indien mogelijk.

Roestvaststalen Borderrandstrook

Roestvrij roestvrij staal staat erom bekend dat het niet corrodeert. Als u wilt voorkomen dat uw Borderrandband na verloop van tijd gaat roesten, is roestvrij staal dus een goed alternatief voor cortenstaal.

De stabiliteit van roestvrijstalen Borderrandband is vergelijkbaar met die van cortenstaal, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de levensduur en de veerkracht van uw stalen Borderrandband.

Niettemin blijkt roestvrijstalen Borderrandband verrassend flexibel te zijn. Ze kunnen dus ook worden gebruikt als het gazon niet rechthoekig is en de kantstroken in gebogen lijnen moeten worden gelegd.

Roestvrijstalen graskantstroken onderscheiden zich niet alleen door hun duurzaamheid. Bovendien passen ze, net als aluminium, perfect in modern vormgegeven tuinen.

Alternatieven voor een Borderrandstrook

Een Borderrandstrook is niet de enige manier om een nette afbakening van het gazon van paden en perken te realiseren. Er zijn ook talloze andere manieren om Borderrand naar eigen inzicht te ontwerpen.

Een graskant kan bijvoorbeeld worden afgezet met stenen, betonnen elementen of zelfs met materialen zoals kunststof. De keuze aan verschillende ontwerpen die u ter beschikking staan als alternatief voor een Borderrandlint is groot.

Het is dus uiteindelijk aan u of u kiest voor een praktisch Borderrandlint of een andere oplossing voor uw Borderrand. Houd er echter rekening mee dat zowel de kosten als de arbeid voor het installeren van Borderrand soms aanzienlijk hoger kunnen zijn.

Gazonrandenband heeft vele voordelen

Als u kiest voor Borderrandband om uw gazon af te boorden, profiteert u van vele voordelen. Allereerst blijkt het gebruik van een praktische tape als graskant bijzonder ongecompliceerd.

Het leggen neemt weinig tijd in beslag en vereist ook geen speciaal gereedschap of speciaal vakmanschap. Bovendien zijn zelfs Borderrandstroken van roestvrij staal of cortenstaal relatief licht en het inbrengen in de grond gaat dus ook alleen goed met de hand.

Daarnaast is een Borderrandstrook zeer flexibel. De vorm ervan kan gemakkelijk worden aangepast aan de respectieve vereisten, zodat niet alleen rechte grenzen, maar ook gebogen lijnen gemakkelijk mogelijk zijn.

De belangrijkste voordelen van Borderrandlint op een rijtje:

●     Bijzonder gemakkelijk te leggen

●     Borderrand rond leggen zonder problemen

●     Goedkoop alternatief voor veel andere Borderrand

●     Lange levensduur dankzij robuuste materialen

●     Smaakvolle visuele afbakening van het gazon

●     Makkelijker grasmaaien in de grensgebieden

●     Geen ongewenste verspreiding van het gras

Gazonrandstroken zijn bijzonder voordelig

Naast hun grote flexibiliteit en gebruiksgemak kunnen gazonrandstroken ook op het vlak van prijs overtuigen. Vooral in vergelijking met natuursteen en betonelementen is de aanschaf ervan meestal aanzienlijk goedkoper.

U hoeft dus geen enorme bedragen te investeren en kunt er toch zeker van zijn dat u robuuste en duurzame Borderrand hebt gekozen. Vooral als uw budget voor tuininrichting beperkt is, is de relatief lage prijs ongetwijfeld een groot voordeel dat spreekt voor het gebruik van een Borderrandlint.

Hoe legt u een Borderrandlint?

Borderrandlint is vrij eenvoudig te leggen. Alles wat je nodig hebt is een spade en wat houten palen en bouwkoord.

Als u het afzetlint in een rond patroon wilt leggen, kunt u in plaats van de houten palen en het afzetlint een tuinslang gebruiken en het lint dienovereenkomstig op de grond rond het gazon leggen.

Daarna gebruikt u de spade om een smalle gleuf in de grond te steken, waarin u vervolgens het afzetlint kunt steken. Rol nu de tape op en duw het in de groef. Gebruik indien nodig een kunststof hamer om de Borderrand voorzichtig in de grond te slaan.

Het afgewerkte gazonrandlint moet bijna volledig in de grond verdwijnen en slechts een klein stukje uitsteken zodat het geen gevaarlijk struikelgevaar vormt of het maaien van het gazon hindert.

Zorg er ook voor dat het lint zonder tussenruimtes wordt aangebracht. Afhankelijk van het materiaal, kunt u het misschien op de juiste lengte knippen met een blikschaar.

Waarop moet u letten bij het kopen van Borderrandlint?

Zoals vaak het geval is bij Borderrandlint, moet de prijs niet het enige criterium zijn bij het nemen van een aankoopbeslissing. U wilt immers dat uw Borderrand zo lang mogelijk hun functie vervullen en u wilt niet dat ze al na enkele jaren opnieuw moeten worden gelegd.

Bij de aanschaf van Borderrandlint moet u dus op zoek gaan naar goede kwaliteit en goedkope producten van inferieur materiaal vermijden. Maar afgezien van dit punt is de beslissing geheel aan u en kunt u deze uitsluitend op uw eigen smaak baseren.

Wilt u een graskant met een geweldige roest-look, dan zit u goed met een cortenstalen graskantlint. Als u echter de voorkeur geeft aan een moderner ontwerp, raden wij u aan te kiezen voor een roestvrijstalen of aluminium Borderrandstrook.

Het maakt niet uit welke optie u uiteindelijk kiest. Neem even de tijd en bekijk ons assortiment. Wij zijn er zeker van dat wij ook voor u een Borderrandband in de aanbieding hebben, die aan uw wensen voldoet.

Gazonrandenband online kopen

Als u op zoek bent naar een geschikte Borderrandband voor de inrichting van uw tuin, dan zit u in onze shop precies goed. Want bij ons vindt u een ruime keuze aan verschillende gazon afzetlinten.

Kies uit verschillende afmetingen en materialen precies de afzetlinten die aan uw eisen en ideeën voldoen. Wij zijn er zeker van dat u in ons assortiment vindt wat u zoekt.

Bestel de Borderrandband van uw keuze gemakkelijk online en laat uw aankoop snel en betrouwbaar bij u thuis afleveren. In onze winkel profiteert u niet alleen van een grote keuze en lage prijzen.

Daarnaast kunt u er natuurlijk op vertrouwen dat ook ons Borderrandlint kwalitatief niets te wensen overlaat en perfect geschikt is als duurzaam vormgevingselement voor uw eigen tuin.