Water uitloop

Wateruitloop: een heel bijzondere blikvanger voor uw eigen tuin

 

Wateruitlopen zijn een uitstekende manier om uw eigen tuin te verrijken met een geweldige blikvanger. Afhankelijk van het ontwerp kunnen ze bijvoorbeeld worden gebruikt als decoratie voor de tuinvijver of zelfs als een unieke muurfontein.

 

Wateruitlopen voor Wandfonteinen

 

Watertuiten zijn beeldjes die worden gebruikt als decoratieve wateruitlaten. Ze werden honderden jaren geleden gebruikt voor bronnen en fonteinen. Omdat men in die tijd geloofde dat zij beschermende krachten bezaten, worden zij soms ook nu nog putbewakers genoemd.

 

In het verleden waren waterspuwers meestal mystieke wezens die met hun angstaanjagende verschijning de kostbare waterbronnen moesten beschermen.

 

Dergelijke figuren zijn nog steeds te koop. De meeste moderne waterspuwers zien er echter veel vriendelijker uit en hebben bijvoorbeeld de vorm van een zon, een ster of zelfs een dierenkop. Vandaag gaat het er niet meer om kwade krachten weg te houden. In plaats daarvan dient een waterspuwer gewoon om een bestaande muurfontein visueel te verbeteren.

 

Waterspuiten voor tuinvijvers

 

Naast de watertuiten die worden gebruikt als waterafvoer voor muurfonteinen, zijn er ook talrijke modellen die op of in tuinvijvers kunnen worden geplaatst.

 

De meeste zijn dierfiguren, zoals kikkers, vogels of schildpadden. Wie het bijzonder opvallend vindt, vindt voor zijn tuinvijver bijvoorbeeld ook waterspuwers in de vorm van engelen of oude goden.

 

De watertoevoer geschiedt met behulp van een geschikte pomp of slangen rechtstreeks vanuit de tuinvijver, zodat de waterspuwer geen extra water verbruikt. Afgezien daarvan dienen waterspuwers in vijvers ook een praktisch doel. Omdat zij helpen het water van zuurstof te voorzien, wat onder meer een positief effect heeft op de groei van waterplanten in het bekken.

 

Watertuiten voor iedere smaak

 

Als u op zoek bent naar een waterspuwer, zult u snel ontdekken dat u kunt kiezen uit een groot aantal verschillende modellen, afmetingen en materialen.

 

Bij voorbeeld, waterspuwers van gietijzer zijn bijzonder populair. Daarnaast zijn er ook modellen van onder meer steen of keramiek verkrijgbaar.

 

De kans is dus groot dat u een waterspuwer vindt die zowel past bij de rest van het tuinbeeld als bij de persoonlijke smaak van de koper.

 

Wateruitloop kopen

In onze online winkel vindt u diverse hoogwaardige watertuiten waarmee u het ontwerp van uw tuin vakkundig kunt accentueren. Koop de waterspuwer van uw keuze direct online en verheug u op een heel bijzondere blikvanger die u gegarandeerd in verrukking zal brengen.