Regenton

Rain barrels: voordelige en robuuste wateropslag voor de tuin

 

Tijdens de warme maanden van het jaar ontkomt u er niet aan om de planten in uw tuin regelmatig water te geven . Natuurlijk kunt u hiervoor gewoon kraanwater gebruiken. Dit is echter duur en ook geen goed idee voor het milieu.

 

Het is daarom zinvol om in plaats daarvan een of meer regentonnen neer te zetten en daarin het water op te vangen dat nodig is voor de bewatering.

 

Waarom geen enkele tuin zonder regenton zou moeten zijn

 

  • Met een regenton kunt u geld besparen bij het besproeien van uw tuin.

  • Een regenton helpt onnodig verbruik van drinkwater te verminderen.

  • Regentonnen zijn verkrijgbaar in talloze maten en vormen die in elke tuin passen.

  • Regenwater is meestal beter voor planten dan water uit de kraan.

  • Een regenton van hoge kwaliteit, zoals u ze in onze winkel vindt, scoort met een lange levensduur.

 

Regenwater uit het vat is beter voor de planten

 

Naast het feit dat water een schaars goed is en het besproeien van uw tuin met leidingwater extra kosten met zich meebrengt, is er nog een reden om regenwater op te vangen.

 

Het water dat in Duitsland uit de kraan komt , is van drinkwaterkwaliteit. Het bevat echter soms kleine hoeveelheden chloor en is ook vaak vrij kalkhoudend. Beide zijn een nadeel voor de planten in uw tuin, wat u gemakkelijk kunt vermijden door te besproeien met regenwater.

 

Omdat het bekend is dat het niet elke dag regent, is het voor dit doel echter noodzakelijk dat u voldoende water verzamelt wanneer het weer u daartoe de gelegenheid geeft. Door voldoende regentonnen te plaatsen, zal het gebrek aan regenval in de toekomst geen probleem meer zijn voor uw tuin.

 

Regenvaten in elke maat

 

Wanneer u een regenton wilt kopen, heeft u de keuze uit verschillende maten modellen. Terwijl kleine regentonnen een inhoud hebben van slechts 100 liter, bieden bijzonder grote regentonnen voldoende ruimte om tot 1.000 liter regenwater op te vangen.

 

Welke maat in uw geval geschikt is, hangt natuurlijk vooral af van de grootte van uw tuin en van de ruimte die beschikbaar is voor installatie. Misschien is een enkele regenton met een inhoud van 200 of 300 liter al voldoende voor u. Maar misschien heeft u meerdere regentonnen nodig met elk een volume van 500 liter om genoeg water voor uw planten op te kunnen vangen.

 

Regenton vierkant of rond?

 

Wanneer u nieuwe regentonnen wilt kopen , kunt u niet alleen kiezen tussen verschillende maten. Daarnaast staat u ook voor de keuze of u een vierkante regenton wilt of liever meer ronde watertonnen. Er is geen goed of fout als het op deze vraag aankomt. Uiteindelijk is het helemaal aan u welke vorm u aan uw nieuwe regenton wilt geven.

 

Als u een vierkante regenton mooier vindt of als u die makkelijker op de beoogde plaats kunt neerzetten, dan kiest u terecht voor deze optie. In dit geval blijken vooral smalle, vierkante regentonnen een ruimtebesparende oplossing te zijn waarop tuineigenaren kunnen terugvallen. Anders kunt u net zo goed ronde regentonnen kopen en die als wateropslag in uw tuin plaatsen.

 

Regenvaten in verschillende kleuren

 

Naast de maat en vorm kunt u bij de aankoop van uw nieuwe regentonnen ook kiezen uit verschillende kleuren. Zo zijn bijvoorbeeld grijze of antracietkleurige regentonnen populair. Daarnaast behoren blauwe en groene regentonnen nog steeds tot de klassiekers die in veel tuinen te vinden zijn.

 

Wie het graag wat ongebruikelijker heeft , kan ook kiezen uit diverse ongebruikelijke vormen en bijvoorbeeld regentonnen kopen in het uiterlijk van een wijnvat. Afhankelijk van de stijl van uw eigen tuin, kan zo'n model een geweldig visueel hoogtepunt blijken.

 

Rain barrel opzetten: Waar moet u op letten?

 

Als u uw tuin wilt uitrusten met regentonnen , heeft u uiteraard geen aparte vergunning van de bouw- of andere instantie nodig. U kunt uw regentonnen dus na aankoop gewoon op een geschikte plaats in uw tuin zetten.

 

Zorg er wel voor dat de grond onder de ton zo stevig en vlak mogelijk is. Tenzij u de regenton op uw terras plaatst, kan het een goed idee zijn om op de beoogde plaats wat stoeptegels te leggen of de grond eventueel te verdichten.

 

Overigens is het natuurlijk een goed idee om de regentonnen dicht bij de huismuur te plaatsen, zodat ze met behulp van een regenwatercollector direct via de regenpijp van de dakgoot met regenwater kunnen worden gevuld. Anders zal het moeilijk zijn om voldoende water op te vangen met uw regentonnen.

 

Moeten regentonnen in de winter worden geleegd?

 

Regenvaten van hoge kwaliteit zijn gewoonlijk vorstbestendig en kunnen dus zelfs bij temperaturen onder het vriespunt in de tuin blijven staan. Niettemin moeten zij aan het begin van de winter altijd volledig worden leeggemaakt. Want als het water in de regenton bevriest, zet het uit. Dit kan zelfs bij zeer robuuste vaten tot onnodige schade leiden, waardoor een vroegtijdige nieuwe aankoop nodig is.

 

Regenvaten kopen

 

Regenwatervaten zijn een absoluut onmisbaar element in elke tuin. Als u een nieuwe regenton nodig heeft, vindt u die in onze winkel. Wij bieden u een selectie van robuuste watertonnen in verschillende uitvoeringen.

 

Koop de regenton van uw keuze voordelig bij ons in de winkel en laat uw bestelling handig bij u thuis bezorgen, zodat u snel kunt beginnen met het opvangen van regenwater voor uw planten.