Bloembed

Bloembed: de perfecte blikvanger voor uw tuin

Bij het ontwerpen van uw eigen tuin zijn er bijna geen grenzen aan de creativiteit. Vooral Bloembed kunnen een echte blikvanger zijn en een uitstekende oplossing blijken, vooral voor de inrichting van kleinere oppervlakken.

Een bloempiramide van metaal of aluminium kan geheel volgens uw ideeën worden beplant en bieden, bijvoorbeeld, bloemen of zelfs een selectie van uw favoriete kruiden plaats.

Wat is een bloemenpiramide?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een bloemenpiramide een soort bed met verschillende niveaus. Zoals gebruikelijk bij objecten in de vorm van een piramide, is ook een bloemenpiramide onderaan het breedst en wordt naar boven toe steeds smaller.

De afzonderlijke niveaus kunnen naar wens worden beplant met bloemen en andere planten. Een goed geplaatste bloemenpiramide kan een echte aanwinst zijn voor elke tuin.

Bloemenpiramides in verschillende maten en vormen

Bloemenpiramides zijn verkrijgbaar in tal van verschillende soorten. Er zijn zowel grote als kleine modellen, gemaakt van verschillende materialen. De vorm kan ook variëren en bijvoorbeeld rond, vierkant of zelfs zeshoekig zijn.

Een bloempiramide kan bovendien een verschillend aantal niveaus hebben. Of het nu gaat om drie, vier, vijf of meer niveaus - de keuze is groot en biedt u een maximum aan flexibiliteit bij de tuininrichting.

Bloemenpiramides uit plantenbakken

Bloemenpiramides uit plantenbakken kunnen flexibel worden opgezet en indien nodig zeer snel worden afgebroken. Omdat ze niet stevig in de grond hoeven te worden gestoken.

Dit maakt zo'n bloempiramide bijvoorbeeld de perfecte keuze om de buitenruimte van restaurants of biertuinen individueel en kleurrijk in te richten.

Daarnaast is zo'n bloempiramide ook geschikt voor plaatsing op terrassen en balkons. Op die manier hoeft u het ondanks de beheersbare ruimte niet zonder een weelderige beplanting te stellen en kunt u de beschikbare ruimte optimaal benutten.

Bloemenpiramides in de vorm van een verhoogd bed

Het creëren van een verhoogd bed met meerdere niveaus is een andere populaire vorm waarin bloemenpiramides in veel tuinen te vinden zijn. In tegenstelling tot piramides gemaakt van plantenbakken, of bloempotten, kan deze versie niet flexibel worden gemonteerd en gedemonteerd.

In plaats daarvan heeft zo'n bloemenpiramide zijn vaste plaats. Het bestaat uit verschillende niveaus, die elk door een grens worden gevormd. Het onderste niveau wordt in de grond gezet, zodat de constructie een stevige stand heeft en u er permanent van kunt genieten.

Bloembed verkrijgbaar in verschillende materialen

Als u besluit een bloempiramide aan te schaffen, staat u allereerst voor de vraag van welk materiaal deze gemaakt moet worden. De keuze is hier vrij groot, zodat de beslissing niet altijd gemakkelijk is.

Hoewel er in principe geen goed of fout is in de keuze van het materiaal, moet u er toch voor zorgen dat u een bloempiramide koopt die gemaakt is van weerbestendig materiaal.

Dit geldt vooral als u kiest voor een model dat in de grond wordt verankerd. Omdat in de grond de kans op roest bijzonder groot is door de zure omgeving. Het gebruik van ongeschikte materialen heeft dan ook tot gevolg dat u zeer waarschijnlijk niet al te lang plezier zult hebben van uw nieuwe aanwinst.

Langwerpige Bloembed van metaal

Bloembed van metaal zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Mits het materiaal op de juiste manier is behandeld, blijken ze zeker een duurzame oplossing voor tuinontwerp.

Moderne Bloembed van aluminium

Aluminium is een lichtgewicht metaal dat ideaal is voor het maken van moderne Bloembed. Door te kiezen voor een aluminium bloempiramide kiest u voor een stevig product dat uw tuin verfraait en gegarandeerd in het oog springt van uw bezoekers.

Aluminium is tot op zekere hoogte roestbestendig . Dit zorgt ervoor dat een bloempiramide van dit metaal zeer weerbestendig is en perfect is voor de permanente verfraaiing van uw tuin.

Tegelijkertijd is het materiaal zeer licht, waardoor een bloempiramide van aluminium bijzonder gemakkelijk op te zetten is. De bouw is snel gedaan en meestal is er niet eens de hulp van een tweede persoon nodig.

Bloembed van hout

Naast materialen als cortenstaal en aluminium worden Bloembed ook wel van onder meer hout gemaakt. Dit zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling, die in sommige tuinen bijzonder goed past bij de rest van het ontwerp.

Bloemenpiramides van hout zijn zowel verkrijgbaar voor plaatsing op balkons en terrassen als in de vorm van permanent geplaatste verhoogde bedden. In principe is er niets tegen het gebruik van een piramide van hout. U moet er echter rekening mee houden dat het materiaal meestal een kortere levensduur heeft dan bijvoorbeeld het geval is bij aluminium.

Bouw uw eigen bloempiramide

In principe hoeft u bij het bouwen van een bloempiramide niet per se te kiezen voor een kant-en-klare set uit de gespecialiseerde handel. U kunt uw piramide ook zelf bouwen van geschikte materialen.

Deze procedure gaat meestal gepaard met een beetje meer werk. Maar u kunt uw bloemenpiramide zo helemaal naar uw wensen en ideeën in de praktijk brengen.

Zorg er bij de planning wel voor dat de materialen van uw keuze zo weerbestendig mogelijk zijn en dat uw constructie voldoende stabiliteit heeft. Want alleen dan zal uw bloemenpiramide uw tuin blijvend verrijken.

Hoe kunt u een bloemenpiramide planten?

Voor welke planten u uw bloemenpiramide wilt gebruiken , is helemaal aan u. Gebruik uw bloempiramide bijvoorbeeld om een kleurrijk bloembed met meerdere niveaus te creëren.

Aternatief kunt u van uw bloempiramide ook een compacte kruidentuin maken en deze beplanten met bijvoorbeeld basilicum, peterselie, bieslook, salie en andere geweldige kruiden.

Het enige dat u bij het planten in gedachten moet houden, is dat de planten van uw keuze niet te groot mogen worden. Sommige bloempiramiden hebben echter een benedenverdieping met een diameter van ongeveer twee meter.

Voordelen van een bloempiramide

Bloembed hebben veel voordelen en zijn daarom terecht een populair element dat steeds vaker wordt toegepast in tuinontwerpen, en ook een uitstekende keuze is voor het verfraaien van openbare ruimten.

Een bloemenpiramide biedt u met name de volgende voordelen:

●     Ruime keuze uit verschillende ontwerpen naar ieders smaak

●     Verschillende maten en materialen beschikbaar

●     Eenvoudige montage en robuuste constructie

●     Optimaal gebruik van beschikbare ruimte

●     Kan flexibel worden gevuld met bloemen of gewassen

●     Uitzonderlijk visueel hoogtepunt voor tuinen, balkons en terrassen

Welke bloempiramide is geschikt voor mij?

Welke bloemenpiramide u moet kiezen, hangt af van verschillende factoren. Naast de beschikbare ruimte speelt in dit verband ook de plaats waar u hem wilt plaatsen een rol.

Als uw bloemenpiramide uw balkon of terras moet verfraaien, hebt u natuurlijk een vrijstaand model nodig dat uit afzonderlijke plantenbakken bestaat. Als u hem daarentegen op het gazon of in een van uw bloembedden wilt plaatsen, kunt u kiezen voor een bloempiramide die stevig in de grond wordt gezet. Bovendien heeft u in dit geval waarschijnlijk wat meer ruimte tot uw beschikking, zodat u een navenant groter model kunt kiezen.

Bloembed online kopen

Als u uw tuin wilt verfraaien met een passende bloempiramide, zit u bij ons helemaal goed. Want in onze online shop vindt u verschillende modellen waaruit u kunt kiezen.

U kunt er natuurlijk op vertrouwen dat onze bloemenpiramides qua kwaliteit niets te wensen overlaten. Hoogwaardige en weerbestendige materialen zorgen voor een uitstekende stabiliteit en een lange levensduur.

Bestel de bloempiramide van uw keuze gemakkelijk online en profiteer niet alleen van eersteklas kwaliteit, maar ook van lage prijzen. Wij leveren uw bestelling snel en betrouwbaar op het door u gewenste adres, zodat u spoedig kunt beginnen met de installatie en beplanting van uw bloemenpiramide.