Schanskorven

Schanskorven van hoge kwaliteit voor de creatieve inrichting van uw tuin

 

Schanskorven overtuigen door duurzaamheid, een aantrekkelijk uiterlijk en veelzijdige toepassingen in de tuininrichting. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de stevige steenkorven bij steeds meer amateurtuiniers erg populair worden.

 

Wat zijn schanskorven?

 

Gabions zijn stevige manden van gaas die met stenen kunnen worden gevuld. Daarom worden ze ook wel stenen manden genoemd. Schanskorven zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen.

 

Zo zijn ze bijvoorbeeld verkrijgbaar in de vorm van ronde en hoekige kolommen en rechte en gebogen wandelementen in verschillende hoogten en breedten. Welke variant de juiste is, hangt af van het beoogde gebruik van de steenkorven.

 

Waarom schanskorven een goede keuze zijn in tuinontwerp

 

  • De manden zijn zeer eenvoudig op te zetten en te vullen met stenen.

  • Er is geen speciale kennis of speciaal gereedschap nodig voor de montage.

  • Gabions zijn weerbestendig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden.

  • Dankzij talloze varianten bieden de robuuste steenkorven een verscheidenheid aan ontwerpmogelijkheden.

 

Schanskorven voor veeleisende amateurtuiniers

 

Dankzij hun hoge stabiliteit en duurzaamheid zijn schanskorven de perfecte keuze voor veeleisende amateurtuiniers. In tegenstelling tot houten onderdelen hoeven stenen manden niet regelmatig te worden geverfd.

 

Ondanks het onderhoudsgemak zijn ze goed bestand tegen de elementen en blijven ze er jaren na de installatie geweldig uitzien. Als u uw tuinontwerp vakkundig wilt accentueren zonder elk jaar opnieuw te moeten beginnen en door het weer veroorzaakte schade te moeten herstellen, bent u met de aankoop van schanskorven zeker op de goede weg.

 

Schanskorven voor commerciële en openbare plaatsen

 

Gezien hun grote stabiliteit zijn schanskorven lang niet alleen geschikt voor de inrichting van huistuinen. Zij kunnen evengoed worden gebruikt voor de inrichting van openbare ruimten of buitenruimten van commerciële ondernemingen, zoals restaurants, en scoren ook daar door hun duurzaamheid en hun geringe onderhoud.

 

Gabions: Ideaal voor een creatief tuinontwerp

 

Naast hun uitzonderlijke duurzaamheid, kunnen schanskorven ook indruk maken door hun uitgesproken veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Dit betekent dat er bijna geen grenzen zijn aan uw creativiteit in tuinontwerp.

 

Gebruik de steenkorven bijvoorbeeld als tuinafscheiding, voor de aanleg van een verhoogd bed of als privacyscherm waarmee u onaantrekkelijke delen van uw tuin, zoals de plaats van uw afvalemmers, vakkundig kunt verbergen.

 

Misschien wilt u een speciale zithoek of een tuinhaard die in geen enkele andere tuin in de buurt te vinden is. Ook in dit geval zijn schanskorven in de juiste vorm en grootte een uitstekende keuze voor de uitvoering van uw project.

 

Gabions Verhoogd Bed: Een goed alternatief voor hout

 

Als u een verhoogd bed wilt maken en niet wilt vertrouwen op de gebruikelijke houten kits, zijn schanskorven het perfecte alternatief.

 

Met behulp van de met stenen gevulde manden maakt u van uw verhoogde bed een absolute blikvanger in de tuin, waarvan u jarenlang kunt genieten dankzij de weerbestendigheid van de materialen.

 

Gebruik schanskorven bijvoorbeeld om een verhoogd bed te maken voor groenten of fruit of om uw tuin te verfraaien met kleurrijke bloemen. De mogelijkheden zijn enorm en de steenkorven zorgen ervoor dat uw planten goed beschermd zijn en optimaal kunnen gedijen.

 

Gabion omheining: een privacyscherm op maat in een handomdraai

 

Afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden kan het nodig zijn om uw eigen tuin af te schermen tegen de nieuwsgierige blikken van buren of voorbijgangers.

 

Gabions zijn ideaal voor dit doel. Want een schanskorfomheining, of een schanskorfmuur kan niet alleen in zeer korte tijd worden opgetrokken. Ook de steenkorven voldoen direct na montage aan hun doel.

 

Als u daarentegen een haag als privacyscherm wilt gebruiken, moet u enkele jaren wachten tot de planten voldoende hoogte hebben bereikt en samen ondoorzichtig zijn geworden. Met een schanskorfmuur is deze wachttijd niet nodig. Bovendien bespaart u zich de onderhoudskosten van een haag, zonder dat u daardoor hoeft af te zien van een visueel aantrekkelijke tuinafscheiding.

 

Welke stenen zijn geschikt voor schanskorven?

 

Het zijn niet alleen de talrijke verschillende vormen die schanskorven zo veelzijdig maken. Bovendien kunt u door de keuze van de stenen voor de opvulling zorgen voor een individuele look volgens uw persoonlijke smaak.

 

U kunt bijvoorbeeld ronde stenen, breukstenen of decoratieve steenslag gebruiken . Zolang de stenen voldoende groot zijn om niet door het raster van de schanskorven te vallen, heeft u vrije keuze wat betreft de vorm.

 

Dit geldt in principe ook voor de kleur van de stenen. Voor een mediterrane sfeer, bijvoorbeeld, zit u precies goed met warme kleuren, terwijl witte stenen bijzonder edel en subtiel zijn, en donkere kleuren er bijzonder tijdloos uitzien. Als u wilt, kunt u natuurlijk ook verschillende kleuren met elkaar combineren.

 

Hoewel de keuze van de stenen grotendeels aan u is, dient u bij uw beslissing rekening te houden met de plaats van de schanskorven. Dit komt doordat mos en algen zich relatief snel op de stenen vormen in schaduwrijke en vochtige gebieden. Aangezien dit bij lichtgekleurde materialen gemakkelijker te zien is, kunnen donkere stenen in dit geval extra onderhoud helpen voorkomen.

 

Schanskorven schoonmaken en onderhouden

 

Schanskorven zijn over het algemeen zeer onderhoudsarm. Het kan echter nodig zijn van tijd tot tijd de stenen in de manden te ontdoen van mos en algen. Hiervoor kunt u het beste een speciale steenreiniger gebruiken, die in elke goed gesorteerde ijzerhandel verkrijgbaar is.

 

Bovendien kunt u bij hoogwaardige schanskorven meestal afzien van verdere onderhoudsmaatregelen en toch rekenen op een lange levensduur.

 

Schanskorven kopen

 

Als u schanskorven van hoge kwaliteit voor uw tuin wilt kopen, zit u bij ons precies goed. Want in onze online shop vindt u een uitgebreide selectie van stevige steenkorven die u kunt gebruiken voor tuinontwerp.

 

Koop uw steenkorven gemakkelijk online en laat uw bestelling direct bij u thuis afleveren. Met uw aankoop bij ons, beslist u voor gunstige prijzen en een hoge productkwaliteit die niets te wensen overlaat.