Robotmaaier Garage

Robotmaaiergarages: betrouwbare bescherming voor de robotmaaier

 

Robotmaaiers worden steeds populairder. Steeds meer amateurtuiniers willen niet meer zonder deze praktische hulpjes als het om gazononderhoud gaat. Dit is niet verwonderlijk gezien de tijdwinst die met het gebruik ervan gepaard gaat.

 

Om ervoor te zorgen dat de dure aankoop optimaal beschermd is tegen weersinvloeden, is het sterk aan te bevelen direct een geschikte robotmaaiergarage aan te schaffen.

 

De belangrijkste voordelen van een garage voor robotmaaiers op een rijtje

 

  • Het afdak beschermt de robotmaaier tegen hevige regen en hagel.

  • De garage beschermt de robotmaaier tegen de zon, zodat de accu niet oververhit raakt.

  • Het laadstation is ook beschermd tegen vocht, zodat kortsluiting kan worden voorkomen.

  • Het gebruik van een geschikte garage draagt bij tot een lange levensduur van de robotmaaier.

 

Waarom een geschikte robotmaaiergarage niet mag ontbreken

 

Een goede robotmaaier kost al snel ruim boven de 500 euro. Sommige modellen slaan zelfs met meer dan 1.000 euro. Dat is zonder twijfel een hoop geld. Gezien de enorme arbeidsbesparing die een robotmaaier kan opleveren, moet de investering voor veel tuineigenaars toch de moeite waard lijken.

 

Daarnaast kunnen apparaten van hoge kwaliteit over het algemeen scoren met een lange levensduur, zodat niets een regelmatig gebruik gedurende vele jaren in de weg staat. Dit geldt althans indien het toestel zorgvuldig wordt behandeld en beschermd tegen slechte weersomstandigheden. Voor dit laatste kan bijzonder ongecompliceerd worden gezorgd met een geschikt onderkomen in de vorm van een garage voor robotmaaiers.

 

Wat onderscheidt een goede garage voor robotmaaiers?

 

Robotmaaiergarages zijn verkrijgbaar in tal van verschillende uitvoeringen. Menig hobbytuinier vertrouwt zelfs op een zelfgemaakte schuilplaats. In principe is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de robot grasmaaier garage is gemaakt van robuuste materialen bij het kopen of bouwen van uw eigen. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de schuilplaats voldoende bescherming biedt tegen stormen.

 

Een eenvoudige afdekking van stof of zelfs een eenvoudige kartonnen doos zijn dienovereenkomstig ongeschikt en absoluut geen goede vervanging voor een degelijke garage voor robotmaaiers. Vertrouw in plaats daarvan op modellen van bijvoorbeeld gegalvaniseerd metaal. Hiermee kunt u er zeker van zijn dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de weerbestendigheid.

 

Als alternatief is een kleine houten carport ook geschikt om uw robotmaaier te beschermen tegen slecht weer. Bij deze variant moet u er wel rekening mee houden dat u het afdak waarschijnlijk van tijd tot tijd opnieuw moet verven, omdat het hout anders verweert.

 

Naast modellen van metaal en hout zijn er ook garages van kunststof. Op voorwaarde dat het gebruikte materiaal van goede kwaliteit is, zijn plastic schuilhutten ook weerbestendig en meestal vrij duurzaam. Vooral garages die fabrikanten van robotmaaiers als toebehoren aanbieden, zijn heel vaak van kunststof.

 

Verschillende soorten robotmaaiergarages

 

Robotmaaiergarages zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De populaire modellen verschillen niet alleen qua materiaal, maar vooral qua constructie.

 

Kopers van een robotmaaier-garage kunnen in principe kiezen uit drie verschillende varianten:

 

  1. garages voor robotmaaiers, waarbij alleen de voorkant open is

  2. Robot grasmaaiergarages in de vorm van een carport met dak en achterwand

  3. Garages voor robotmaaiers met een garagedeur die kan worden afgesloten

 

Naast visuele aspecten moet er bij de keuze voor een bepaald ontwerp rekening mee worden gehouden dat de verschillende varianten ook verschillen wat betreft hun functie en de bescherming van de robotmaaier. Een garage die aan drie kanten open is, maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker voor de robotmaaier om in en uit te stappen. Tegelijkertijd biedt het echter ook iets minder bescherming dan een model met drie zijwanden.

 

Hoe duur is een garage voor robotgrasmaaiers?

 

Wie op zoek is naar een geschikte garage voor zijn robotmaaier, wil natuurlijk weten welke kosten hij moet verwachten te betalen. Net als bij de robotmaaiers zelf, is ook bij garages de prijsklasse relatief groot.

 

Maar goedkope modellen zijn verkrijgbaar vanaf iets minder dan 60 euro. Afhankelijk van het materiaal en het ontwerp is het echter ook heel goed mogelijk om 250 tot 300 euro uit te geven voor een robotgrasmaaiergarage. Over het algemeen is het echter niet verplicht om zoveel geld te investeren om een product van goede kwaliteit te krijgen.

 

De aanschafkosten voor uw nieuwe robot grasmaaier garage blijven dus beheersbaar. Hoe dan ook, u moet in gedachten houden dat de investering de moeite waard is. Een robotmaaier is immers aanzienlijk duurder dan een geschikte garage. Door het apparaat te beschermen voorkomt u dure reparaties als gevolg van schade door noodweer.

 

Wat zijn de argumenten tegen het kopen van een robotgrasmaaier garage?

 

In het algemeen wegen de talrijke voordelen van een garage voor robotmaaiers duidelijk op tegen de nadelen, en daarom is de aanschaf van een geschikt onderkomen beslist een goede beslissing. De extra kosten voor de aankoop zijn het waard, simpelweg omdat de dure robotmaaier beter beschermd kan worden door zijn garage en de kans op schade aan het apparaat dus aanzienlijk kan worden verkleind.

 

Het is natuurlijk wel belangrijk om te onthouden dat de garage enige ruimte nodig heeft. Idealiter moet dus al bij het plannen van de tuin een geschikte locatie worden gekozen.

 

&Naast dit, vindt menig amateurtuinier dat de robotmaaiergarage afbreuk doet aan het totaalbeeld van zijn tuin. In feite zou dit wel eens waar kunnen zijn in het geval van plastic schuilplaatsen. Gelukkig is er een zeer ruime keuze, van garages in de vorm van een klein tuinhuisje tot carports op het dak waarvan bloemen kunnen worden geplant. Het zou dus geen probleem mogen zijn om voor de robotmaaier een garage te vinden die past bij de rest van het tuinontwerp.

 

Heeft elke robotmaaier een garage nodig?

 

Sommige robotmaaiers zijn waterdicht. Misschien hebt u zelfs zo'n model dat u gemakkelijk met een tuinslang van vuil kunt ontdoen. U kunt zich daarom afvragen of een garage voor uw waterdichte robotmaaier überhaupt nodig is.

 

Wij adviseren in principe ook in dit geval om een geschikte overkapping aan te schaffen. Want dit beschermt uw robotmaaier enerzijds tegen overmatig zonlicht en biedt anderzijds extra bescherming voor de robot en het laadstation, mocht er een wat sterkere storm opkomen.

 

De juiste locatie kiezen voor uw robotgrasmaaiergarage

 

Als u eenmaal een bepaalde garage voor uw robotmaaier hebt gekozen en gekocht, is het volgende wat u moet doen natuurlijk het opzetten van de schuilplaats. Om het apparaat te kunnen opladen, moet de plaats van de garage natuurlijk op dezelfde plaats zijn als het laadstation van de robotmaaier en dus dicht genoeg bij een stopcontact.

 

Daarnaast is het belangrijk dat de grond zo vlak mogelijk is en, indien mogelijk, geen plantengroei heeft. Indien nodig moet u de grond dus bewerken alvorens de schuilplaats op te zetten. In het ideale geval legt u ook wat stoeptegels of voorziet u de vloer van de robotmaaiergarage van grind. Het is mogelijk om de robotmaaier garage op gras te plaatsen. Een plantvrije ondergrond biedt echter extra bescherming voor uw robotmaaier.

 

De bouw van de robotgrasmaaiergarage

 

De inspanning die met de bouw gepaard gaat, varieert naargelang het model. Overkappingen voor grasmaaiers van metaal of kunststof kunnen meestal met een paar eenvoudige stappen in elkaar worden gezet, terwijl overkappingen van hout meestal in losse onderdelen worden geleverd die eerst in elkaar moeten worden gezet. Normaal gezien lukt dit echter ook zonder problemen, zodat het onderkomen voor uw robotmaaier in korte tijd klaar is voor gebruik.

 

Hoe de robotgrasmaaier weet wanneer hij de garage in moet

 

Om de weerbestendige robotmaaiergarage zijn doel te laten dienen, is het uiteraard noodzakelijk dat de robotmaaier weet wanneer hij naar zijn schuilplaats moet gaan. Afhankelijk van het apparaat werkt dit op verschillende manieren.

 

Zo kan de robotmaaier zichzelf naar zijn laadstation in de garage rijden als zijn accu bijna leeg is of als hij klaar is met zijn maaiprogramma. Sommige modellen zijn ook uitgerust met een regensensor. In dit geval zal de robotmaaier zelfstandig zijn garage opzoeken wanneer het regent.

 

Heeft u besloten een slimme robotmaaier aan te schaffen, dan kunt u deze meestal ook handig bedienen met een app op uw smartphone en hem bij naderend onweer naar zijn oplaadstation in de garage laten rijden.

 

Robotgrasmaaiers moeten niet alleen in de garage gaan als het regent

 

Het belangrijkste doel van de garage is natuurlijk de robotmaaier te beschermen tegen weersinvloeden en schade aan het apparaat te voorkomen. Dat betekent echter niet dat hij anders altijd zonder toezicht in de tuin moet rondzwerven.

 

Als u bijvoorbeeld kinderen hebt en die spelen op het gazon, moet u uw robotmaaier om veiligheidsredenen in de garage bewaren. Dit geldt ook 's nachts, aangezien nachtdieren vaak in het donker op pad zijn, waarvoor de robotmaaier ook een ernstig risico kan vormen.

 

Robotmaaiergarages bieden geen bescherming voor de winter

 

U overweegt misschien om uw robotmaaier tijdens de wintermaanden gewoon in de garage te laten staan. Dit is echter geen goed idee. Want enerzijds kan de koude de accu beschadigen en anderzijds kan de nattigheid in het koude seizoen onderdelen van uw robotmaaier doen corroderen.

 

Om dure schade te vermijden en bij te dragen tot een lange levensduur, moet u uw robotmaaier dus in geen geval in de garage laten staan tijdens de winter, maar hem goed beschermd en droog bewaren.

 

Garages kopen voor robotmaaiers

 

Als u een garage voor uw robotmaaier wilt kopen, zult u die hier zeker vinden. Bestel de juiste schuilplaats gemakkelijk in onze winkel. Wij bieden niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar ook lage prijzen en een snelle en betrouwbare levering van uw aankoop.

 

Maar de beste manier om uzelf te overtuigen. Wij zijn er zeker van dat uw nieuwe robot grasmaaier garage geen wensen onvervuld zal laten.